Societat

La Polifònica i la JONC interpreten la novena de Beethoven a Puig-reig

L'actuació és avui dimarts, a les nou del vespre, al pavelló d'esports

El concert serà un homenatge pòstum al director de la coral Ramon Noguera

Gairebé 75 cantaires i excantaires de la Polifònica de Puig-reig i uns 70 músics de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC) actuen avui, dimarts 12 de juliol, al pavelló d'esports de Puig-reig. El concert serà un homenatge pòstum a Ramon Noguera, director i creador de la Polifònica, que va morir el 25 de febrer passat amb 78 anys. Noguera va dirigir la Polifònica del 1969 al 2015, i aquest curs n'ha assumit la batuta el seu estret col·laborador, el pianista Josep Maria Conangla.

Sota la direcció de Pablo González, el concert es farà a les nou del vespre al pavelló de Puig-reig. La JONC serà la primera vegada que afronta la Novena simfonia de Beethoven, mentre que la Polifònica ja l'ha interpretat diverses vegades, però sí que serà la primera a Puigreig, segons ha comentat en una entrevista la seva presidenta, Maria Rosa Riera. Ara, ho fan conjuntament amb la JONC, i de fet va ser idea de Noguera, ha explicat Riera, que està convençuda que el concert de Puig-reig “serà molt emocionant”. De fet, d'aquest concert, se n'han programat tres actuacions més que ja s'han fet “amb èxit” durant els darrers dies: dissabte a Girona, diumenge a Vic i ahir, dilluns, al Palau de la Música de Barcelona.

A banda de la Novena simfonia de Beethoven, el programa de l'actuació el completen l'adagio de la Desena simfonia de Mahler, i La marxa dels homes armats de La flauta màgica, de Mozart. Els solistes dels concert d'avui a Puig-reig són la soprano Maria Pujades, la mezzosoprano Tànit Bono, el tenor Joan Francesc Folqué i el baríton Carles Pachón.

Les entrades anticipades es poden comprar per internet a Tincticket.com o bé a l'establiment Fotografia Iglesias, de Puig-reig, per 12 euros. Just abans de l'actuació se'n vendran a taquilla si encara hi ha cadires buides, a 15 euros. Els organitzadors esperen omplir el pavelló de Puig-reig per gaudir d'un concert “de gran qualitat musical”, que tancarà la petita gira que han fet la JONC i la Polifònica. S'hi esperen unes 700 persones.

Altres actes de la coral

A banda del concert amb la JONC, la Polifònica prepara altres activitats per als pròxims mesos. Com cada any, a principis de setembre se celebrarà a Puig-reig el Festival Internacional de Cant Coral. I d'altra banda, el 30 d'octubre es commemora el 60è aniversari de la Colla Joventut Sardanista, que va ser l'embrió de la Polifònica. Conjuntament ho celebraran el diumenge 30 i també serà un homenatge al desaparegut Ramon Noguera. Al matí hi haurà audició de sardanes i exhibició de colles sardanistes, i a la tarda, concert amb La Principal de la Bisbal i la Polifònica de Puig-reig.

LA XIFRA

145
persones
, entre cantaires, excantaires i músics, actuaran avui al pavelló poliesportiu de Puig-reig


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia