Societat

societat

la polèmica del CIE

Tècnics de Barcelona no poden inspeccionar el CIE

L'Ajuntament ho intentarà un segon cop i, si no, assegura que anirà al jutjat

Dos inspectors i una advocada de l'Ajuntament de Barcelona van intentar ahir inspeccionar el Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca per comprovar si està en funcionament. Agents de la policia espanyola, que gestionen el centre, no els van permetre l'accés i van aixecar acta de la negativa, segons fonts municipals.

Tal com marca la normativa, els inspectors tornaran un segon cop per inspeccionar el CIE i, si se'ls denega l'entrada, ho denunciaran al jutjat per demanar el seu precintament o desallotjament perquè no compleix la llicència d'activitat.

Així ho va explicar la setmana passada el tinent d'alcalde de Drets de la Ciutadania, Jaume Asens, en revelar que des de la seva obertura, el 2004, el CIE té llicència d'activitat de comissaria i que, si es volen concentrar persones, cal tenir una nova llicència amb un pla de seguretat validat pels Bombers. El CIE és ocupat de mitjana per un centenar de persones estrangeres que no tenen la documentació en regla, i algunes de les quals han estat condemnades per algun delicte.

Cap intern, per ara

Ahir, Asens va tornar a carregar contra el ministre de l'Interior en el seu compte a Twitter .“Atenció! Impedeixen als tècnics municipals la inspecció al CIE. Segueix el menyspreu de @JorgeFdezDiaz a la legalitat i els DDHH #ClausuraCIE”, va piular. A aquest missatge el van seguir dos més: “La inspecció era 1r pas. Tenim la legalitat del nostre costat i usarem les eines disponibles fins al final per fer-la efectiva”, i, a continuació: “Amb humilitat, en defensa de la memòria i la sobirania. Utilitzarem tots els mecanismes per fer-la efectiva”.

Per la seva part, fonts policials van indicar a Efe que al CIE no hi ha en aquests moments cap intern i van indicar que l'accés a les instal·lacions només està permès a persones autoritzades, entre les quals no hi ha els inspectors de l'Ajuntament.

Precisament, el jutge de control del CIE de la Zona Franca, Joaquín Aguirre, té previst visitar-lo un cop hi hagi persones tancades per ordre judicial. El jutge Aguirre és qui va ordenar fer millores al centre per garantir els drets de les persones recloses.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona