Societat

municipal

literatura

Bandera blanca entre Puig-reig i Titot sobre Guillem de Berguedà

La moció aprovada per unanimitat la setmana passada a Puig-reig que acusava Francesc Ribera, Titot, d'adjudicar a Guillem de Berguedà “un origen que no li correspon” ha portat cua. Per això, l'Ajuntament i Titot s'han afanyat a aclarir-ho.

D'una banda, l'alcalde de Puig-reig, Josep Maria Altarriba (JxP), ha admès que “les formes i el vocabulari utilitzat en la moció potser no van ser els més adequats”. Tot i això, l'alcalde considera: “La reivindicació segueix sent vàlida: pensem que s'han fet unes afirmacions que no s'ajusten a la realitat de Guillem de Berguedà.” En aquest sentit, Altarriba hi ha afegit: “Ens hem sentit una mica menystinguts.”

De l'altra, Ribera considera que “no era adient ser tan expeditiu quan hi ha una afirmació de Guillem de Berguedà que no és tan clara en aquest sentit”. Titot, que respecta el relat que fa l'Ajuntament de Puig-reig, ha explicat que “no se sap del cert, hi ha indicis que ho poden apuntar i d'altres que ho posen més en dubte”.

Tots dos han coincidit a dir que la figura de Guillem de Berguedà “és patrimoni de la comarca” i afirmen: “No farem sang en aquest aspecte.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia