Societat

solidaritat

habitatge social

La Fundació Ser.Gi va atendre 4.730 persones l'any 2015

L'entitat va destinar 271 pisos cedits a famílies vulnerables de les comarques gironines i del Maresme

Fins a 2.608 persones van beneficiar-se del seu programa d'habitatge social

La Fundació Ser.Gi va atendre l'any passat un total de 4.730 persones, a partir de projectes rotatius distribuïts en setze poblacions de les comarques de Girona i una del Maresme. Entre aquests projectes, destaca l'àrea d'habitatge, en la qual el 2015 es va ajudar 2.608 persones a través d'un total de 271 pisos cedits per propietaris privats a famílies amb dificultats. D'aquests habitatges, 181 es van acordar a partir del lloguer social. En el projecte, hi participen 130 propietaris que van facilitar els habitatges perquè l'entitat pogués fer l'acompanyament social. Són 21 propietaris més que l'any anterior. Per contra, les entitats bancàries han fet aportacions pràcticament simbòliques; el director de Ser.Gi, Lluís Puigdemont, ha animat els bancs a ser més actius.

Per dur a terme tots els seus projectes, l'entitat social ha comptat amb 58 treballadors al llarg del 2015 i 21 voluntaris col·laboradors. Els projectes es divideixen en tres àrees d'actuació: l'àmbit de famílies i joves, la d'habitatge i la de ciutadania.

En l'àrea d'habitatge social, la fundació és considerada una entitat amb llarga presència a les comarques gironines. Ara treballen a les ciutats de Girona, Figueres, Lloret de Mar, Salt, Caldes de Malavella i Pineda de Mar. En l'àmbit de famílies i joves, es va ajudar 889 persones provinents de 382 famílies. En l'àrea que engloba la ciutadania, es va tractar 1.233 persones en 32 accions situades en sis pobles amb la participació de 85 associacions col·laborades.

El 2015 Ser.Gi va tenir un pressupost d'1.220.897 euros. D'aquests, un 75% provenien de fonts públiques; un 25%, d'obres socials i fundacions, i un 4%, de fonts privades.

LA XIFRA

2.608
persones
es van beneficiar del programa d'habitatge social de l'entitat durant el 2015.

Una entitat nascuda a finals dels anys setanta

La Fundació Servei Gironí de Pedagogia Social és una entitat privada, sense ànim de lucre, i té la voluntat de ser un servei públic dins l'àmbit de la pedagogia social que es va crear als anys setanta a la Garrotxa i que es va traslladar a Girona. El seu objectiu bàsic és aconseguir una millora de qualitat en la vida dels grups o les minories amb dificultats en el seu desenvolupament personal, familiar o social. Considera que és important prioritzar les tasques de prevenció i sensibilització per evitar l'exclusió social.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia