Societat

SOCIETAT

Inspeccions a 80 gossos en cinc dies a Solsona

S'ha comprovat si l'animal està vacunat, censat i porta microxip

Es multarà a partir de la setmana que ve

La policia local de Solsona ha fet una vuitantena d'inspeccions a gossos en cinc dies. Els agents han comprovat si els animal estan al dia del carnet de vacunacions, si tenen microxip i placa identificativa i si estan censats a l'Ajuntament, amb una especial atenció als gossos de raça considerada perillosa. Els propietaris tenen quinze dies des que la policia ha aixecat acta per regularitzar la situació, o seran multats.

Aquesta és una part del resultat de la campanya informativa que ha tirat endavant l'Ajuntament de Solsona abans d'implementar el nou règim sancionador per l'enduriment de l'ordenança municipal reguladora de la tinença, el comerç i la recollida d'animals domèstics. Aquesta modificació va entrar en vigor el 8 de juny però no es començarà a multar fins la setmana que ve. El consistori ha volgut donar un marge de temps perquè els amos de gossos puguin estar informats dels canvis i puguin regularitzar la situació.

La campanya informativa ja ha portat els primers fruits. Tot i que el balanç definitiu no estarà fins d'aquí a uns dies, fonts municipals sí que expliquen que s'ha notat un augment del volum d'animals censats a l'Ajuntament, no només dels que van ser objecte d'inspecció durant la campanya, sinó també d'altres gossos per l'efecte boca-orella. De fet, en els controls es va detectar que la majoria de gossos porten xip, però en canvi no estaven censats en el registre municipal.

A la campanya hi van participar la policia local i també els regidors de Governació i Medi Ambient, Isabel Roca i Antoni Carralero, respectivament, i membres de l'Associació en Defensa dels Animals de Solsona. Es van repartir fullets on hi ha explicades les sancions que es poden haver de pagar per infraccions de la normativa. A més, als amos de gossos amb l'animal censat se'ls va donar un dispensador de bosses per recollir excrements canins.

Fins a 600 euros de multa si no es recullen les caques

L'ordenança municipal reguladora de la tinença, el comerç i la recollida d'animals domèstics de Solsona data del 1999. L'octubre del 2013 se'n va aprovar una primera modificació, sobretot per combatre l'incivisme d'alguns propietaris de gossos amb l'enduriment de les sancions. El ple de l'1 d'abril passat va donar llum verd a la segona revisió, que ha entrat en vigor el 8 de juny. Els últims anys el consistori i la policia local han dut a terme nombroses campanyes de sensibilització sense haver pogut posar fi a l'incivisme.

Amb l'enduriment, algunes faltes fins ara considerades lleus passen a ser greus, com per exemple passejar amb el gos sense lligar a la via pública i no recollir-ne els excrements, i poden ser sancionades amb multes de fins a 600 euros. A més, s'ha agilitat el procés sancionador. També es preveuen noves infraccions molt greus, com tenir gossos o animals potencialment perillosos sense llicència. Les multes, en aquest cas, oscil·len entre els 600 i els 4.000 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SERVEIS

Abonament bonificat entre Tarragona i Barcelona durant el tall de Rodalies

Barcelona

Es lliuren els 19ns premis d’Educació Josep Pallach

figueres

Jornada de portes obertes al Campus de l’Experiència per segon any

CALONGE I SANT ANTONI

Els Bombers treballen amb 66 dotacions en dos incendis forestals a Cabacés i Porrera

CABACÉS
MEDI AMBIENT

El balanç de la campanya d’incendis a l’àrea de Barcelona es tanca amb 135 focs

Barcelona

Vaga indefinida dels treballadors de recollida de brossa al Baix Ebre i Montsià

TORTOSA

Fil a l’agulla per fer la segona residència pública per a gent gran

SANT CUGAT DEL VALLÈS
espai

Acaba amb èxit el primer passeig espacial privat de la història

barcelona
MEDI AMBIENT

Tret de sortida per un turisme sostenible de sol i platja al delta del Llobregat

El Prat de Llobregat