Societat

Ribes de Freser aposta pel ‘running' de natura per diversificar el turisme

Juntament amb una empresa especialitzada ha dissenyat una xarxa de circuits per la vall

Són interactius i ajuden a descobrir els atractius de la zona

L'Ajuntament de Ribes de Freser i l'empresa Espai Trail han signat un conveni per implantar un Espai Trail a la vall de Ribes. Es tracta, segons l'alcalde, Marc Prat, d'aprofitar l'auge d'aquesta modalitat esportiva, en el marc de l'estratègia de la diversificació de l'oferta turística de Ribes de Freser i de la vall per millorar el seu posicionament en els mercats turístics. Els dos actors d'aquest projecte pretenen desplegar el senderisme vinculat a l'esport i a la natura. Cal recordar que hi ha diverses curses de muntanya de llarga i mitjana distància que tenen com a base el municipi ribetà.

Per això, l'Ajuntament vol continuar explorant noves possibilitats que generin atracció de diferents públics per mitjà de la pràctica del running i especialment gràcies a la interacció de les noves tecnologies per realçar tots el actius de la vall.

Espai Trail Vall de Ribes consistirà en una xarxa de 17 circuits per córrer i caminar amb diferents nivells de dificultat amb el centre neuràlgic a Ribes de Freser. Aquests espais estaran dissenyats per fer-ne ús de manera individual, en grups i, fins i tot, durant les vacances familiars. Els usuaris es podran descarregar els tracks gratuïtament per resseguir la ruta amb GPS o amb el mòbil mitjançant una aplicació; també disposaran dels llibres de ruta amb totes les explicacions que calen sobre el recorregut, els punts d'interès cultural o paisatgístic, etc.

LA XIFRA

17
circuits
formaran la xarxa de senders per fer caminant o corrent per diversos indrets de la vall.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia