Societat

serveis

religions

Via lliure a Pineda perquè es pugui construir la mesquita

L'Ajuntament anuncia la dissolució de la mesa de treball pel trasllat del centre de culte després de la protesta en contra

Impulsen la posada en marxa d'un pla integral d'inversió per al barri

El govern de Pineda –el PSC i CiU– va confirmar ahir la dissolució de la taula de treball pel trasllat del centre de culte del barri del Carme, que es va acordar en una reunió dels integrants dimecres al vespre. L'argument esgrimit és la manifestació organitzada per l'AV de Can Bel, dissabte passat, en contra de la mesquita i que, segons destaca l'alcalde, Xavier Amor (PSC), “va trencar els acords a què s'havien compromès tots els signants”.

Amor, acompanyat dels regidors Francesc Horta (CiU) i Sílvia Biosca (PSC), va anunciar també la posada en marxa d'una nova taula de treball “per a l'elaboració d'un pla integral d'inversió i de cohesió social per al barri”, en la qual es convida tant els grups polítics com les entitats veïnals. El nou ens serà l'encarregat de tirar endavant la moció presentada al mes de maig pel grup de Pineda Sí Pot i que va obtenir el suport de la resta de forces municipals. El pla haurà d'“afrontar i corregir les importants necessitats i mancances que té de forma crònica el barri”.

Amor va lloar la tasca desenvolupada per la taula de diàleg fallida, “que ha permès apropar posicions i posar en contacte els diferents col·lectius que conviuen al barri”, i va lamentar el desenllaç de l'ens arran d'una decisió unilateral. En tot cas, l'alcalde ha volgut desmentir algunes afirmacions que s'han escampat aquestes setmanes, com ara que el terreny propietat de la comunitat musulmana del carrer Eivissa havia estat comprat amb diners de l'Ajuntament i que la mesquita projectada seria d'àmbit comarcal. Xavier Amor, a més, va confirmar que la comunitat musulmana “pot demanar quan cregui convenient l'execució del permís d'enderroc del local i sol·licitar el de construcció, tal com marca la normativa”.

Des de la comunitat musulmana, el portaveu Abdelkader el-Kadiri va avançar que no s'ha pres cap decisió en ferm sobre el nou centre i que debatran en el si del grup els pròxims passos a seguir. “Hem de valorar què farem i ens prendrem un temps prudencial, però no renunciem a disposar d'un espai de culte d'acord amb la llei al veïnat del Carme”, va precisar. El-Kadiri va valorar positivament la via de diàleg oberta amb la resta d'entitats del barri –“en el qual tots podem viure i participar en el mateix marc de convivència”– i va lamentar que la taula de treball no s'hagi mantingut.

LA FRASE

La taula ha servit per apropar posicions i posar en contacte els col·lectius que conviuen al barri
Xavier Amor (PSC)
ALCALDE DE PINEDA DE MAR


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Impulsen un acte unitari per reivindicar els drets de la gent gran

Barcelona
Societat

Surt de l’UCI la nena ferida a la diada de Sant Fèlix

Valls
societat

La Generalitat espera recaptar prop de 51 milions d’euros per l’impost sobre emissions CO2 del 2023

Barcelona

El servei de socorrisme ha fet més d’un miler d’intervencions aquest estiu

PALAMÓS
Noruega

Apareix morta la suposada balena “espia” russa Hvaldimir

Barcelona

Paneque diu que impulsaran el Plemcat “amb la màxima urgència”

roses

Divisió entre el suport i l’oposició per l’acollida de 200 migrants

TOSSA DE MAR
Salut

Més de 1.600 persones amb targeta sanitària individual a Lleida, l’Alt Pirineu i Aran

Lleida

El BUS 30’ ha transportat 25.903 usuaris a les platges aquest estiu

PALAFRUGELL