Societat

iNFRAESTRUCTURES I SERVEIS

Suspès el servei de metro de la línia L2 entre La Pau i Badalona Pompeu Fabra durant l'agost per obres

TMB ha habilitat un servei especial d'autobús perquè els viatgers puguin fer aquest tram

Des d'aquest dilluns 1 i fins el 28 d'agost no hi haurà servei de metro a la línia L2 entre les estacions de La Pau i Badalona Pompeu Fabra. Durant aquest període s'aprofitarà per fer diverses obres de manteniment i millora de la infraestructura. Per als viatgers que hagin de fer ús d'aquest transport durant aquest mes, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha habilitat un servei especial d'autobús amb una freqüència de pas de quatre minuts.

En aquesta primera jornada, els entorns de l'estació de La Pau s'han convertit en una mena d'estació intermodal, amb molta afluència de gent que havia de recórrer uns metres a peu des de l'autobús fins a agafar el metro per continuar el seu trajecte. També aquest mes se suprimeix per obres la circulació de trens de la línia L6, S5 i S55 dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC).

Pas accelerat entre els viatgers que han hagut de canviar aquest dilluns el matí de mitjà de transport per fer un trajecte que habitualment fan sense moure's del seu seient dins el vagó del metro. Els qui venien de Badalona-Pompeu Fabra arribaven a l'estació de La Pau en autobús i allà seguien el seu viatge en metro. I els qui venien en direcció contrària havien de fer el mateix transbord però a la inversa. Aglomeracions puntuals a l'hora de validar el bitllet i, sobretot, capficar-se en planificar amb antelació el viatge han estat els maldecaps que han hagut d'afrontar aquest matí.

“Sabia que hi havia obres i he hagut de matinar per poder quadrar-ho tot”, ha explicat l'Àlex Madrid, que es desplaça diàriament des del Clot fins a Sant Roc, a Badalona. “No sabia com aniria avui, però gràcies a Déu crec que ja he arribat a temps per agafar l'autobús”, afegeix. Per la seva banda, l'Àxel ha de fer un trajecte encara més llarg, des de l'Hospitalet fins a la Verneda, d'uns 40 minuts de durada. Sap que amb els passos afegits que ha de fer durant aquest mes, el seu viatge passarà de l'hora. Ell, però, ho afronta amb resignació, admetent que l'agost és el mes “menys dolent” perquè es facin obres a l'L2.

També s'ha mostrat comprensiva la Pepita Gil, que ha agafat el bus des de Pep Ventura. “Funciona bé, amb una freqüència gairebé com la del metro”, indica. Tot i així, assegura que és tot “més engorrós”. “Una vegada arribes a La Pau, has de baixar del vehicle i anar a peu fins al metro ... tot és més lent i pesat”, apunta.

Les estacions afectades són Verneda, Artigues/Sant Adrià de Besòs, Sant Roc, Gorg i Pep Ventura. La Pau suposa el punt i final del recorregut en metro de l'L2 des de Paral·lel. L'estació connecta també amb la línia l'L4 (la groga), que no patirà cap afectació. Per la seva banda, l'estació Badalona Pompeu Fabra és el punt de sortida i arribada, segons el sentit, del servei especial d'autobús, que funciona amb el mateix horari del metro i amb una capacitat de passatgers equivalent. A l'estació de Gorg s'hi pot arribar igualment a través de la línia L10 de metro, que té la seva pròpia estació. També poden servir com a alternatives la línia H10 de la nova xarxa de bus i la T5 del Trambesòs.

Segons apunta en un comunicat TMB, durant aquest mes es portaran a terme en aquest tram 4,5 quilòmetres de longitud de modernització de la infraestructura i millora de les vies, una execució d'obres incompatible amb la circulació de combois. En concret es renovaran aproximadament 3,3 quilòmetres de via simple i un aparell de via de Verneda, actuació que inclou el desballestament de la via existent, la demolició del formigó que actualment forma la solera de la via, la instal·lació de nous carrils, fixacions i travesses i el formigonat de la nova via. Es realitzarà també la renovació d'1,8 km de drenatge de túnel. El pressupost de l'actuació ascendeix a 4,3 milions d'euros.

Sobre el fet que es facin obres a la línia més nova de la xarxa de Metro de Barcelona, TMB detalla que el tram de l'L2 entre La Pau i Pep Ventura -que fins l'any 2002 formava part de la línia L4-, té unes necessitats especials de manteniment a causa de les característiques dels terrenys que travessa el túnel. El nivell freàtic de la zona, que inicialment ja va complicar la construcció del metro, amb els anys ha anat augmentant a tota la llera del riu Besòs i ha comportat també un augment de les filtracions. Segons la companyia, l'agressivitat d'aquestes filtracions provoca que el procés natural de desgast de la superestructura de via s'acceleri notablement motiu pel qual es fan periòdicament treballs de millora

La línia del Vallès dels FGC també afectada

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) aprofita també la disminució de viatgers durant l'estiu per fer obres. Hi haurà modificacions del servei de les línies del ‘Metro del Vallès' fins el 30 de setembre com a conseqüència de les obres d'adaptació per a les persones amb mobilitat reduïda a l'estació de Sarrià, així com altres actuacions de millora de la infraestructura. Durant aquest període totes les estacions romandran obertes durant tot l'horari de servei comercial (amb servei de trens o sense) per atendre els dubtes dels viatgers, que es poden adreçar als agents d'estacions o bé utilitzar els intèrfons d'informació.

Una de les alteracions més rellevants és la que es produeix entre aquest dilluns 1 d'agost fins el 28, en què se suprimeix la circulació de trens de la línia L6 (Barcelona-Reina Elisenda). A partir del 29 d'agost. hi haurà servei només en hora punta entre les estacions de Pl. Catalunya i Sarrià. Durant tot el mes tampoc circularan trens a les línies S5 (Rubí) i S55 (Universitat Autònoma). Com a contrapartida, les línies S1 (Terrassa) i S2 (Sabadell) s'aturaran a totes les estacions.

D'altra banda, les nits de divendres i de dissabte entre les 00.00 hores i les 02.30 hores, els trens només circularan entre les estacions de Sant Cugat i Terrassa o Sabadell. En el tram entre Plaça Catalunya i Sant Cugat, FGC oferirà servei substitutori amb autobús fins a les 02.30 hores, i es recomanaran serveis de transport alternatius.

Afectacions a Vallvidrera

Els dies 13, 14, 15 i 16 d'agost, coincidint amb el pont de l'Assumpció de la Mare de Déu, el servei de trens entre les estacions de Plaça Catalunya i Baixador de Vallvidrera estarà també interromput. El servei de les línies S1 i S2 s'iniciarà a l'estació de Baixador de Vallvidrera i finalitzarà a Terrassa i Sabadell fins les 00:00 hores. A partir de les 00:00 hores els trens només circularan des de i fins a l'estació de Sant Cugat.

A més, dels dies 1 al 18 d'agost, el Funicular de Vallvidrera quedarà fora de servei per revisió. De l'1 al 12 i del 16 al 18 d'agost hi haurà servei d'autobús substitutori Peu del Funicular a Vallvidrera.

FGC ofereix diverses fonts d'informació sobre el servei, bé sigui en el web www.fgc.cat, al cercador web, a l'aplicació per a mòbils d'FGC i a les vitrines informatives de les estacions, així com trucant al telèfon d'atenció al client 012.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’Ajuntament adverteix UberEats que no pot donar servei a la platja

LLORET DE MAR
INSTITUCIONS

La Paeria proposa 35 distincions honorífiques, entre elles a Àngel Ros

LLEIDA
seguretat

Més tanques al Maresme perquè no es creui la via

Premià de Mar

Atenen 166 emprenedors durant els primers sis mesos del 2024

santa coloma de farners
equipaments

Canvien el sostre del pavelló de les Casernes, a Vilanova i la Geltrú

VILANOVA I LA GELTRÚ
equipaments

Nou pavelló i reforma dels patis de l’institut Camí de Mar de Calafell

CALAFELL

Signat el conveni per fer realitat la Planta fotovoltaica de l’abocador de Puigpalter

banyoles
GIRONA

L’Arxiu Municipal ingressa dos programes de festes dels anys 1935 i 1948

GIRONA

La residència del monestir de Sant Daniel obrirà a mitjans del 2025

GIRONA