Societat

Municipal

Procés al Masnou per la inversió en la via pública

Fins al 9 de setembre els ciutadans podran prioritzar les actuacions en aquest àmbit fins a finals de mandat

El govern municipal ha fet disset propostes

L'Ajuntament del Masnou vol fer partícip tota la població de la priorització de les inversions previstes per aquest mandat, que s'estendrà fins al 2019. Concretament, la jerarquització de les propostes d'inversions a la via pública es podrà fer a través d'un formulari, on s'hi troben 17 inversions amb la corresponent valoració de la despesa i on tots els majors de 16 anys podran participar i valorar les inversions municipals per aquest període. Al formulari també hi ha contemplada l'opció “Altres”, per als casos on no es trobi recollida la proposta desitjada. La priorització de les propostes s'ha establert en cinc nivells, essent la primera la proposta de màxima preferència i, la cinquena, la proposta que es consideri menys prioritària. Es podrà participar en aquest procés fins al 9 de setembre.

En aquest sentit, un dels punts de l'acord de govern (ERC i CiU) és introduir processos de participació en l'elaboració dels pressupostos per poder debatre amb la ciutadania aquest conjunt d'inversions, especialment aquelles que tenen una afectació en l'espai públic del municipi.

L'alcalde del Masnou, Jaume Oliveras (ERC), va posar l'accent en el fet que “aquest procés se centra a poder prioritzar les necessitats en l'àmbit de la via pública per la resta del mandat”. “La voluntat no és altra que anar de la mà de la ciutadania”, va manifestar Oliveras, que va recalcar que “les peticions s'atendran per ordre de prioritat i demanada”, però va apel·lar a la necessitat de “fer quadrar els números” pel que fa a les inversions que es realitzaran.

Finalment, l'alcalde va avançar que, un cop s'hagi acabat el procés participatiu, serà el moment de passar el document al consell de la vila per després poder-ho incloure en els propers pressupostos.

LA XIFRA

17
propostes
d'inversió per a la via pública són les que formen part de la llista feta pel govern local.

Algunes de les propostes

Les 17 propostes pel que fa a inversions a la via pública per la resta del mandat que ha fet l'Ajuntament ja es poden consultar telemàticament. A banda del tipus d'actuació, el consistori també planteja al ciutadà l'import aproximat del que costarien els treballs. Urbanitzacions de carrers o dignificació d'espais i jardins són algunes de les actuacions contemplades fins a final de mandat. Algunes de les quals són la urbanització del carrer de Montevideo (valorat amb 395.000 euros), la urbanització del darrer tram del Torrent Vallmora (326.220 euros), convertir per a vianants el carrer de Roger de Flor (300.000 euros) o millores d'enllumenat públic (300.000 euros). De la mateixa manera, també es proposa l'arranjament dels Jardins de Lluís Companys (110.000 euros), millores al passeig marítim (50.000 euros), millores a la platja (90.000 euros), o la dignificació dels punts de recollida de residus (60.000 euros), entre d'altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia