Societat

Fan un pa amb llevat natural i aigua marina

El forn Domingo de Riudoms va presentar dilluns un pa fet totalment d'espelta amb llevat natural i aigua marina. Amb l'objectiu de millorar la qualitat d'aquest aliment tan essencial, la pastisseria riudomenca va elaborar aquest producte que, segons el forner Carles Domingo –quarta generació del negoci–, millora les seves propietats nutricionals.

D'aquesta manera, el pa conté aigua de mar en comptes de sal de cuina. Tal com van explicar, és l'única que conté sal completa i això en potencia el sabor. A més, l'aigua marina fa que tingui més hidratació i un alt poder nutritiu. Així mateix, l'espelta és una varietat del blat amb un alt contingut en fibra, i és de senzilla assimilació, però no és apta per a celíacs pel seu contingut en gluten.

El nou pa del forn Domingo, que es podrà adquirir al mateix establiment, també conté un cupatge de llevats naturals a base de poma, blat, sègol i civada.

Beneficis

Segons van explicar des del forn de Riudoms, han volgut trencar amb el mite popular del pa per deixar clar que és un aliment amb pocs greixos i que aporta beneficis pel seu contingut en midó, fibra i proteïna d'origen vegetal, entre d'altres. Jaume Solé, xef executiu de Port Aventura, ha apadrinat aquest tipus de pa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.