Societat

S'habiliten terrenys per a ús confessional a Empuriabrava

Un donatiu de 200.000 euros ha estat dipositat al Bisbat de Girona per finançar la construcció d'un centre catòlic

L'Església ortodoxa també estaria interessada a tenir un local en aquest espai

Empuriabrava no té en l'actualitat cap centre de culte catòlic, tot i que la demanda existeix i fins i tot hi ha uns diners procedents d'un donatiu pendents d'utilitzar-se per a aquesta finalitat. Amb una població de 6.961 habitants fixos que es pot enfilar fins a 70.000 habitants a l'estiu, els feligresos de la marina s'han de desplaçar fins a la basílica de Castelló d'Empúries si volen seguir un ofici religiós. A Empuriabrava els terrenys per construir un centre de culte ja estan reservats: són unes parcel·les (a l'avinguda Marinada del sector Puigmal) per a les quals l'Ajuntament està tramitant un canvi d'ús. En l'actualitat aquests terrenys estan classificats com a reserva d'equipament d'usos administratius; per poder-hi construir un centre de culte cal tramitar una modificació puntual del POUM que introdueixi uns nous usos, el sanitari assistencial i cultural, social i religiós.

La modificació ja va ser aprovada inicialment per unanimitat al març pel consistori de Castelló d'Empúries.

Modificació d'ús

En l'últim ple d'aquest mes de juliol –després de l'exposició pública, en què no hi ha hagut cap al·legació– el ple també ha aprovat definitivament la modificació que ara queda pendent de validació per part de la comissió d'Urbanisme de Girona. Amb aquests passos fets, l'alcalde, Salvi Güell, explica que els usos confessionals seran permesos en aquestes parcel·les i s'hauran de definir els criteris i requisits dels edificis de culte que s'hi puguin fer. De fet, l'alcalde va deixar clar en el ple que el terreny és prou gran perquè hi pugui cabre més d'un edifici de culte i aquesta és precisament la idea, que s'obri a les diferents confessions religioses: el projecte més avançat és el de la religió catòlica, però també hi ha interès per part dels representants de la religió ortodoxa per tenir un local en aquest sector.

No consta per ara que hi hagi cap petició de la religió musulmana, però el regidor de l'oposició Xavier Martínez va preguntar si es podria donar el cas que algú volgués finançar-hi la construcció d'una mesquita. “Sí, sempre que es respectin els criteris que establirem per a aquests terrenys”, va respondre l'alcalde.

Un donatiu pendent

Els catòlics podrien ser els primers a disposar d'un local en aquests terrenys: els plànols del futur edifici ja estan pràcticament fets i estan disponibles uns 200.000 euros per finançar aquesta construcció. Aquests diners provenen d'un donatiu que va fer un ciutadà francès resident a Empuriabrava que en les últimes voluntats va cedir una finca per a aquesta finalitat. La finca ha estat venuda i els diners dipositats al Bisbat de Girona en espera de la seva utilització definitiva.

Per aquest motiu i per la necessitat de facilitar que les persones grans que volen anar a missa no s'hagin de desplaçar fins al nucli de Castelló, el regidor Julià Genovés (PP, a l'oposició) va demanar al govern municipal que s'agilitzessin al màxim els tràmits. L'alcalde, Salvi Güell, contesta, però, que la feina està preparada i que la pilota ara és al camp de la comissió d'Urbanisme de Girona, que possiblement no es reunirà fins a l'octubre.

LA XIFRA

200.000
euros
és l'import del donatiu dipositat al Bisbat per finançar la construcció d'un centre catòlic a Empuriabrava.

LA FRASE

Tenim els terrenys i hem aprovat un ús confessional en aquest espai. Ara cal veure com es concreta
Salvi Güell
Alcalde de castelló d'empúries


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Òscar Escuder
President de Plataforma per la Llengua

“Hem de revertir la tendència del baix ús social del català”

Barcelona

Malgrat, exemple per a Greenpeace

Malgrat de Mar
LA crònica

Bronzo, on es pot tastar Venècia sense sortir de Barcelona

BANYOLES

Impulsen un manifest perquè el Monestir de Sant Esteve passi a ser de la ciutat

BANYOLES
sanitat

L’OMS declara la verola del mico emergència internacional de salut pública

barcelona
meteorologia

Protecció Civil manté l’alerta per pluges, que poden ser localment intenses

Barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

Inundacions en el dia més plujós des del temporal Glòria

CASSÀ DE LA SELVA

Més de 150 visualitzacions en els continguts de la nova app “Platges i litoral”

palafrugell
successos

Detingut a Lleida per l’estafa de l’estampeta

Lleida