Societat

Cultura

Anvers, Dublín i Praga, nou relat per a la Fira de Calella

Les tres ciutats europees centraran el monogràfic de la fira, que tindrà lloc entre el 22 i el 25 de setembre

Hi haurà nits temàtiques per a cadascuna, amb un atractiu programa cultural

Seguint el fil conductor que es va encetar l'any passat amb el lema El nostre món és el món, la Fira de Calella i de l'Alt Maresme continua apostant per potenciar el principal sector econòmic de la ciutat: el turisme. L'edició d'enguany, que tindrà lloc entre el 22 i el 25 de setembre al recinte del passeig Manuel Puigvert, convidarà a recórrer tres ciutats europees: Anvers, Dublín i Praga. Tres destinacions singulars que ahir l'alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, va destacar que tenen en comú una rica tradició literària i cultural amb “molta personalitat i identitat”.

Sense desvelar tot el programa, la comissionada de la fira, Rut Martínez, va assenyalar que el monogràfic d'aquest any combinarà l'exhibició de productes amb una potent programació durant els quatre dies perquè “sempre hi passin coses”. En aquest sentit, Martínez va avançar la importància que tindrà la literatura perquè tant Anvers com Dublín i Praga tenen un extens patrimoni literari. En col·laboració amb la llibreria La Llopa, es crearà un espai específic on, entre altres activitats, hi haurà maratons de lectures o serveis d'àudio per escoltar les llengües autòctones d'aquestes ciutats.

Una altra de les apostes segures que van funcionar l'any passat tornaran a ser les nits temàtiques que es dedicaran a cadascuna de les ciutats com a oferta complementària de la fira, i que es presenten com una oportunitat per conèixer la música, la dansa o la gastronomia de cada ciutat. “Volem que la gent es faci seva la fira a través d'aquests diferents nivells”, va afegir-hi Martínez. Entre altres institucions, la fira té enguany el suport de la Càtedra Unesco de Sostenibilitat, de l'Associació Catalunya Celta, el Centre Txec de Madrid o la secretaria d'Afers Exteriors de la Generalitat.

Candini va recordar que el Museu del Turisme, la celebració dels 50 anys de Foto Film Calella o el fet que la ciutat sigui Vila Europea de l'Esport, entre d'altres, també tindrà un protagonisme en l'esdeveniment.

Més artesans i de “millor qualitat”

La tinenta d'alcalde responsable de l'àrea de Fires, Núria Parella, va recordar durant la presentació ahir del monogràfic i del cartell promocional de la fira que l'acord que l'Ajuntament va tancar amb la Federació d'Associacions d'Artesans i Oficis de Catalunya els portarà noves propostes de tallers i demostracions “de millor qualitat”. De fet, es passa dels 13 que hi va haver l'edició passada a una representació total de 24 artesans per a aquest any. Un fet que segons Parella, portarà també a una major varietat en les exposicions que es podran veure durant els quadre dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.