Societat

Protecció dels animals

protesta

Els antitaurins reclamen a Amposta festes sense bous

Una quarantena de persones reben els dos ciclistes que travessen Europa en contra del maltractament animal

Els animalistes anuncien un moviment ebrenc en contra dels correbous

“Treballarem perquè les festes amb bous tinguin una alternativa, una moguda socials festiva es pot fer d'altres maneres.” Són paraules de Joan Josep Curto, una de les quaranta persones que ahir la tarda van rebre a Amposta els dos ciclistes que travessen Europa per alçar la veu contra el maltractament animal i, concretament, contra les corrides de toros i els festejos taurins.

En el marc d'aquest circuït, també vegà, que acumularà 2.700 quilòmetres en 17 etapes i que clourà el dia 17 a Madrid, l'italià Paolo Barbón i l'espanyol Pedro Jesús López-Toribio van voler aturar-se a Amposta, un dels municipis ebrencs que celebra més actes amb bous durant la festa major. “Volíem aportar-hi el nostre granet de sorra”, va assegurar ahir López-Toribio, que també va voler enviar un missatge als polítics: “No poden tenir aturar les corrides de toros i defensar aquest tipus de maltractament.”

Coincidint amb el pas de la iniciativa Bike for Animals –que a Catalunya només s'ha aturat a Barcelona i Amposta–, l'entitat Anima Naturalis va convocar un acte de protesta a la plaça del Castell.

La protesta vol ser el principi d'una “lluita” contra “aquell pensament que els correbous no són res dolent”. “El problema és que hi ha molta gent d'aquí que té por d'expressar aquesta idea”, va assegurar Curto. Durant l'acte d'ahir, es va anunciar que s'està treballant per organitzar un moviment antitaurí a les Terres de l'Ebre. “L'animal, en el moment que està dins la plaça, té por i a cap animal no se l'ha de fer patir”, va concloure Curto.

El circuït antitaurí que va començar a Torí (Itàlia) i s'acabarà a Madrid ja havia passat per Amposta altres anys. Per la possibilitat d'incidents amb els partidaris de les festes amb bous, els Mossos d'Esquadra i la policia local van seguir l'acte, que va tornar a passar pràcticament desapercebut entre els ampostins. L'expectació, això sí, va despertar la curiositat dels turistes.

LA FRASE

Treballarem perquè les festes amb bous tinguin una alternativa, és possible
Joan Josep Curto
antitaurí


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia