Societat

Teià multarà al setembre qui no aparqui bé a la Riera

La mesura es començarà a aplicar després que ara s'estigui duent a terme una campanya d'avisos

S'han repintat els senyals horitzontals de tot el passeig i s'han posat indicadors verticals

A Teià es començarà a multar a partir del proper mes de setembre tothom qui no aparqui bé a la Riera, el principal eix viari del municipi. Aquesta decisió s'ha adoptat després que s'estigui duent a terme una campanya informativa durant aquest mes d'agost. La iniciativa té com a objectiu conscienciar els conductors de la necessitat d'aparcar bé i de respectar les normes de trànsit per millorar la convivència entre automobilistes i vianants. En aquest sentit, s'han repartit més de set-cents díptics on es reprodueix una imatge infogràfica en què es poden veure les principals infraccions detectades: cotxes aparcats en doble fila, vehicles sense rellotge horari i automòbils estacionats sobre passos de vianants, voreres i places reservades a persones discapacitades.

La fase informativa de la campanya està controlada per un agent cívic que col·loca avisos als parabrises dels vehicles que estan mal estacionats. A partir del setembre, serà la policia local la que multarà els infractors.

Aquesta campanya també s'ha fet de cara a poder potenciar el comerç de la zona, i per això s'han establert a la Riera dos tipus de zones d'aparcament: un estacionament d'una hora i mitja, amb capacitat per a 90 places en línia situades entre el carrer del Vapor i el parc de Can Godó, i un altre de limitat a 30 minuts que disposa d'una quinzena de places a l'entorn de la plaça de Catalunya. Aquesta zona d'estacionament exprés està especialment concebuda per afavorir la rotació comercial, així com l'accés al Mercat, el casal d'avis i l'ambulatori. Tant la zona de 90 minuts com la zona de 30 estan degudament senyalitzades i es regulen mitjançant la col·locació d'un rellotge horari que l'usuari pot aconseguir de franc a la policia local i l'ajuntament. A més, recentment el consistori ha destinat prop de 12.000 euros a repintar tota la senyalització horitzontal del passeig de la Riera entre els carrers de Sebastià Dalmau i de Pau Casals, i n'ha reforçat la senyalització vertical.

“S'haurà de sancionar els que no respectin les normes”, va manifestar l'alcalde de Teià, Andreu Bosch (CAT-ERC), que va explicar que amb l'actuació es busca “harmonitzar els interessos comercials potenciant també la seguretat dels vianants”. Finalment, està previst que l'any vinent s'hi instal·lin un parell d'indicadors lluminosos de velocitat per racionalitzar el trànsit, un en cada sentit de la marxa.

Renovació de l'aparcament gratuït de Can Barrera

Paral·lelament, l'Ajuntament i la propietat han arribat a un acord per prorrogar la cessió d'ús per dos anys més de l'aparcament gratuït de Can Barrera, al centre del municipi. Es tracta d'un solar de 1.400 m² de superfície destinat a aparcament públic des de l'any 2007. Aleshores es va condicionar l'espai i s'hi van instal·lar un parell de columnes de llum per garantir la il·luminació durant la nit. Tot i que inicialment la vigència de la cessió d'ús es va establir per dos anys, l'acord s'ha anat prorrogant de manera tàcita fins a l'actualitat, tot esperant que se'n desenvolupin els usos previstos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.