Societat

correbous

protesta

Els antitaurins reclamen festes alternatives

Una trentena de persones protesten davant la plaça de bous d'Amposta

“La tortura mos retalla la cultura”. Amb aquest lema, una trentena de persones van protestar ahir davant la plaça de bous d'Amposta, un dels municipis que més actes taurins organitza durant la festa major, quan munta una instal·lació temporal per celebrar-ne una part.

Reclamen una festa alternativa que deixi de banda els correbous i,
sobretot, les modalitats que consideren més cruels, com el bou embolat o el capllaçat. “Ens hem cansat de tenir por a opinar i dir que no estem d'acord amb aquest tipus de festes en què s'abusa dels actes taurins”, afirma Joan Curto, un dels impulsors de la plataforma antitaurina que s'està articulant a les Terres de l'Ebre.

Els activistes procedien de diferents punts de l'Ebre, però també de la demarcació de Tarragona i la resta de Catalunya, en una protesta a què van donar suport entitats com AnimaNaturalis.

Els protestants es van concentrar passades les sis de la tarda en una de les entrades d'Amposta, a pocs metres de la plaça de bous, rodejada d'un ampli dispositiu policial. Hi van arribar a les set de la tarda, van llegir un manifest i van cridar proclames com “Catalunya antitaurina” i “La tortura mos retalla la cultura”. Asseguren que no en van ser més perquè hi ha “por”. “No anem a provocar”, van dir sobre el dia i lloc de la convocatòria. Tret d'algun crit aïllat a favor dels actes amb bous des d'algun vehicle, durant la marxa fins a la plaça de bous, la protesta va transcórrer sense cap tipus d'incidents. Això sí, alguns aficionats no van poder evitar seguir-ho des de la distància.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia