Societat

La 363a festa major de Solsona recupera dues obres musicals del 1891

Del 7 a l'11 de setembre tindran lloc una cinquantena d'actes tradicionals, musicals, teatrals i esportius

La festa major de Solsona, que arriba dimecres a la 363a edició, continua enguany recuperant patrimoni musical. L'Orquestra Patinfanjàs reestrenarà dues peces del 1891 de possible atribució a l'organista Francesc Miró i Morera. Aquesta és una de les novetats d'una festa “que des de fa més de 10 anys recupera el patrimoni immaterial de la festa”, segons explica la regidora de Cultura, Sara Alarcón.

L'Orquestra Patinfanjàs interpretarà la primera peça el dia 8 a la tarda en el marc de l'homenatge a la Mare de Déu del Claustre i la segona l'endemà, dia 9, al migdia en la pujada de la comitiva des de la catedral fins a la plaça Major per assistir als ballets. Aquestes dues peces, que a partir d'enguany entraran a formar part del patrimoni immaterial de la festa major i el Corpus, es van estrenar justament fa 125 anys i Fontelles les ha reconstruït a partir de particel·les conservades a l'Arxiu Diocesà.

Una altra novetat és la substitució del Ral·li Fotogràfic pel primer Concurs de Fotografia de la Festa Major. Tal com ha explicat Alarcón, s'havia constatat una tendència a la baixa en la participació al ral·li. Amb el nou format, els participants tindran més temps per realitzar les fotos i podran fer-ho sobre qualsevol aspecte de la festa.

Pel que fa a l'oferta musical, la regidora ha destacat el concert solidari de l'ONG SOM, el dia 2, amb Ebri Knight i Bluestime, la recaptació del qual es destinarà a col·laborar amb Stop Mare Mortum per pal·liar la situació dels refugiats a Grècia. Altres músics i formacions que presenta la cartellera són el grup d'havaneres Port Bo, el dia 7, i Miquel del Roig i la Banda Biruji, el dia 8, a més de les orquestres Venus, el dia 8, Maravella, el 9, i Montgrins, el 10. El pressupost d'enguany ascendeix a 94.500 euros.

La festa

Del 7 a l'11 de setembre



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia