TRADICIÓ
Canet d'Adri reviu amb una festa la matança del porc
Els organitzadors desfan l'animal a la plaça del poble
Una fira paral·lela ajuda els visitants a fer passar el fred
Amb la col·laboració de l'Ajuntament de Canet d'Adri, el restaurant La Sala i l'empresa Embotits Pagès van organitzar la primera festa de la matança del porc. Els municipis de la vall de Llémena no volen deixar de fer coses malgrat les inclemències climatològiques i d'altres tipus, i ahir els dos establiments van reviure la tradició de la matança del porc, viva en algunes cases. Una fira paral·lela a la plaça del poble va ajudar a fer passar el fred.
Miquel Pujolar, del restaurant La Sala, va explicar que la voluntat és que la festa tingui continuïtat l'últim diumenge de gener de cada any. Ahir, al porc, que pesava al voltant de cent quilos, ja l'havien sacrificat a l'escorxador i la festa va consistir en una exhibició de com es desfà l'animal, del qual s'aprofita tot, diuen.
A prop de la caldera
Narcís Torrentà, d'Embotits Pagès, es va encarregar de separar les costelles, el pernil i la panxeta, entre d'altres peces, i començar a fer les primeres botifarres. Al mateix temps, en una caldera amb foc a terra, es preparava carn de perol. Molts dels visitants aprofitaven per fer-se fotos amb la caldera i amb el porc desfet a peces. A prop de la caldera, a més, hi feia menys fred.
Unes cinc-centes persones van passar ahir per Canet. Hi va haver una fira paral·lela, amb degustacions de formatge i altres productes, i venda de cava, coques i joies de pedra volcànica de la vall. La mainada va poder fer un passeig amb poni.