la contra

El desè, els 75 anys i el centenari

Cuina i golf són dues potes de la qualitat de l'oferta turística de la Costa Brava

La desena edició del Torneig Costa Brava-Catalunya Cuina i Golf ha estat la més assossegada i entranyable de totes. Un exemple: en els temps morts el president de la Diputació de Girona, Enric Vilert, es treia la corbata i l'americana, i anava en mànigues de camisa, blanca, quan no tocava res oficial. Vilert havia començat fort el dia. Havia estat dels convidats a l'Hoy por hoy, que condueix Carles Francino cada dia a la Cadena SER. Tres milions d'oients el van escoltar presumir de Costa Brava, més enllà de la polèmica de les fotos de campanyes de promoció del Patronat de Turisme, que Vilert presideix. Va insistir a dir que avui el tema de les fotos ja és tancat, tot i que va admetre que va ser un error, però va alertar que es va sobredimensionar. Francino no es va estar de dir que potser a algú li va interessar sobredimensionar el cas de les fotos.

L'Hoy por hoy, el programa estrella de la SER, es va fer des del camp de golf Platja de Pals, per commemorar els 75 anys de Ràdio Girona i els 100 anys de Costa Brava. Diria que el zenit d'aquest programa es va assolir quan es va parlar de cuina. En el plató de la casa club, s'hi van asseure els tres germans Roca, Joan, Josep i Jordi. Es va establir una connexió via satèl·lit amb Màxim Castillo, desplaçat a la cala Montjoi, per parlar amb Ferran Adrià, molt atabalat perquè avui El Bulli obre les portes a la temporada 2009. Es va parlar de cuina amb els millors del món, primer i cinquens; probablement el grup de gent de cuina més influent en l'univers gastronòmic mundial.

El matí va ser d'una intensitat mediàtica colossal; encara hi havia un altre plató, més modest, d'Onda Rambla Girona. I aquella herba segada amb maquineta d'afaitar era plena de periodistes que volien entrevistar cuiners i famosos amb pals de golf o asseguts mentre prenien sucs de fuita natural i cafès. O quan aprenien a fer el swing de sortida. O quan procuraven mantenir l'equilibri i passejar per l'herba, fang i sauló amb un Segway tot terreny. Per als més assedegats, Agustí Torelló feia de sommelier de camp amb un cotxe elèctric carregat de copes i del seu cava, i d'un fotògraf per la pau de Fortià.

Al camp s'enfrontaven dos equips de qui sap quants jugadors: Caves Agustí Torelló-Patronat de Turisme Costa Brava contra Cervesa Moritz-Turisme de Catalunya. Va guanyar el primer tàndem, en què hi jugava Johann Cruyff, l'estrella del torneig. Va cantar les excel·lències de la Costa Brava amb el seu llenguatge. I també a la seva manera va criticar Florentino, el Madrid i el fitxatge de Cristiano Ronaldo. Txiki Begiristain, el director tècnic del Barça, no va voler fer declaracions.

Si no hagués sabut que el/en Johann i en/el Txiki havien sopar de costat diumenge al Sa Punta i que ahir van arribar junts al camp, hauria dit que no es parlaven. Primer, vaig veure com els membres del col·lectiu Cuina de l'Empordanet, i els cuiners Joan Roca, Carles Gaig, Nandu Jubany, Benvingut Aligué i Pere Arpa, es van fer la foto amb Txiki tot sol. Després, amb Cruyff tot sol. I després, els alumnes de l'Escola d'Hostaleria de l'IES Baix Empordà de Palafrugell, també es van fer la foto amb Johann Cruyff. Tothom es volia fer fotos amb l'exentrenador del Barça, que avui, segons diuen, fa vida als camps de golf.

Al final tots els jugadors van tenir premi, com correspon als partits de costellada que inclouen un bufet amb vint-i-un plats exquisits i cinc postres delicioses, un celler de vuit vins i caves, cafè i gintònic, l'indiscutible rei de la sobretaula dels temps moderns.

Per fi les institucions han advertit que cuina i golf són dues potes de l'oferta turística de la Costa Brava.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.