Societat

successos

Un incendi destrueix una planta i el sostre d'una empresa d'Olot

Va començar de matinada, quan no hi havia ningú, i els bombers van evitar que es propagués a un taller veí

A Malgrat, un foc causa ferides greus a una dona

Un incendi va destruir ahir l'interior de la primera planta i la coberta de la fàbrica d'Embotits Planagumà, que està situada al carrer Pujada de Sant Valentí del polígon industrial del Pla de Baix d'Olot. El foc va començar a la matinada i no es va apagar fins a primeres hores del matí. La nau afectada, de dues plantes, està adossada a una altra nau industrial on hi ha un taller mecànic, però les dotacions dels Bombers de la Generalitat que van participar en les tasques d'extinció van poder evitar la propagació del foc i no va quedar cremada. Tampoc no hi va haver danys personals. L'incendi es va produir en un moment en què a l'empresa no hi havia cap treballador.

Les flames es van estendre amb rapidesa i van destruir gairebé tota la coberta de la nau, que té una superfície d'uns 200 metres quadrats i una estructura de pilars i jàsseres, i també va afectar tota la primera planta, on hi havia la maquinària que utilitza l'empresa per a la fabricació dels embotits. En canvi, l'incendi no va causar danys als baixos de la indústria, on hi ha les cambres frigorífiques. Pel que fa a les parets mitgeres, aquestes, segons les primeres inspeccions, tampoc no van tenir danys estructurals.

Els bombers van rebre l'avís a tres quarts de quatre de la matinada. En les tasques d'extinció hi van treballar deu dotacions i l'incendi es va donar per controlat cap a dos quarts de cinc del matí. Després, els bombers van poder entrar per revisar la resta d'instal·lacions i, amb l'ajuda d'una màquina, van retirar les principals planxes del sostre. Al voltant d'un quart de sis, l'incendi es va donar per extingit. Ara, l'edifici està pendent de la revisió de l'arquitecte municipal.

Dona ferida a Malgrat

D'altra banda, els Bombers de la Generalitat van haver d'intervenir en l'extinció d'un incendi a Malgrat, a la comarca del Maresme. En aquest cas, una dona va resultar ferida greument ahir a la tarda en l'incendi d'un habitatge particular.

El foc va començar poc després de les tres de la tarda en un bloc de set plantes situat al carrer Escultor Clarà, cantonada amb l'avinguda dels Països Catalans.

Una dona va quedar atrapada per les flames a la cinquena planta i va ser evacuada i atesa en primera instància per l'equip dels bombers que van anar a apagar el foc.

7
plantes
té l'edifici on es va declarar l'incendi de Malgrat de Mar on una dona va resultar ferida greument
200
metres quadrats
de coberta són els que van quedar destrossats pel foc a la fàbrica d'Embotits Planagumà
10
dotacions
dels Bombers de la Generalitat van participar en les tasques d'extinció de l'incendi de la capital garrotxina


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.