Societat

societat

Pla de xoc de 5 milions per atendre els sense recursos

El conseller de Benestar Social avança que es destinaran a entitats assistencials perquè arribin als afectats per la crisi

Fins ara la dotació d'aquest pla ha estat de només un milió d'euros

El Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat posa en marxa la setmana vinent un pla de xoc de 5 milions d'euros per ajudar econòmicament les persones o les famílies més necessitades del país, segons va anunciar ahir a Olot el conseller, Josep Lluís Cleries. Aquest pla de xoc té per objectiu donar suport a les persones afectades directament per l'actual crisi econòmica. Bàsicament, persones que no tenen o han esgotat la prestació d'atur o famílies on cap dels dos pares treballa, ni té ingressos, ni prestació d'atur.

Es traca d'una convocatòria d'una línia d'ajuts a entitats que, com ara la Creu Roja o Càritas, atenen persones en aquestes situacions. El nou pla està dotat amb 5 milions d'euros. De fet, el que fa la conselleria és incrementar un pla anterior que tenia les mateixes finalitats però que estava dotat en només un milió d'euros. “Pretenem reforçar l'atenció de trinxera que duen a terme diverses entitats de forma coordinada com les administracions i organismes locals”, va declarar el conseller de Benestar i Família.

El conseller va visitar l'Ajuntament d'Olot i es va reunir després amb els responsables del Consorci d'Acció Social de la Garrotxa per conèixer el funcionament d'una entitat pionera al país i que va posar d'exemple.

Més tard, va anar fins a la cooperativa La Fageda de Santa Pau i als tallers ocupacionals del patronat Joan Sellas Cardelús d'Olot per conèixer de primera mà la feina que fan en relació amb l'atenció de persones que tenen disminució psíquica i a la seva inserció social i laboral. Josep Lluís Cleries va dinar a a la Fageda.

LA XIFRA

5
milions
d'euros és la dotació del programa específic d'ajuts a les entitats que assisteixen les persones sense recursos.

Reorganització del Consorci d'Acció Social

El Consorci d'Acció Social de la Garrotxa ha promogut una reorganització interna i ha assumit alguns serveis que fins ara ha prestat directament l'Ajuntament d'Olot. A part de l'àrea d'atenció a les persones, ha consolidat i introduït nous serveis a l'àrea d'atenció comunitària, que treballa més en la línia de l'atenció. El regidor de Benestar Social, Josep Berga, va anunciar un nou pla d'atenció a la comunitat, hereu del de Ciutadania i Immigració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.