Societat

L'Ajuntament de Sant Pol torna a col·locar la bandera espanyola al balcó

El consistori restitueix la bandera després que la matinada de dilluns uns desconeguts li calessin foc

La delegada del govern espanyol va instar l'alcaldessa de la població a restituir-la de forma “ràpida”

L'Ajuntament de Sant Pol de Mar (Maresme) ha refet a primera hora d'aquest matí la bandera espanyola al balcó del consistori, després que uns desconeguts la cremessin la matinada de diumenge a dilluns, han informat fonts municipals.

La delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, va instar aquest dilluns l'alcaldessa de Sant Pol de Mar, Montserrat Garrido (CiU), a la “ràpida reposició de la bandera” espanyola després d'aparèixer cremada.

Els autors de la crema van utilitzar un pal llarg amb uns draps per calar-li foc, que també va afectar la bandera catalana i va causar desperfectes a la façana de l'edifici.

El succés es va produir després que el Jutjat contenciós Administratiu número 13 de Barcelona condemnés a final de gener l'Ajuntament de Sant Pol de Mar a col·locar la bandera espanyola al balcó, en estimar el recurs contenciós interposat per l'exregidor no adscrit Enrique Abad Fernández, contra l'acord del ple per retirar l'ensenya de l'edifici i d'un lloc preferent a l'ajuntament.

La sentència es va emetre a mitjan gener i la bandera espanyola va tornar a ser penjada al balcó de l'Ajuntament just fa una setmana, dos dies abans que acabés el termini marcat.

Els Mossos d'Esquadra ja han iniciat una investigació per a la identificació dels autors i la seva posada a disposició judicial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.