Societat

Dia d ela Dona al marge de l'Ajuntament de Silla

DES DE LA BUTACA DE CASA

L'ajuntament de Silla (PP en minoria), continua en estat cataleptoide, o siga semblant a la catalèpsia, amb hipertonia rígida o incapacitat de moviments. Com l'excusa que dóna l'alcalde a la seua inactivitat són els diners, la gent de Compromís continua demostrant que no és això, sinó que es tracta de tenir o no voluntat, o siga que en realitat és que no tenen cap voluntat de fer res. Contràriament i sense fer cap gran dispendi, les Dones en Bloc han estat capaces d'organitzar un acte important per a commemorar el Dia de la Dona. Un altre acte ha estat el concert organitzat pel Conservatori i la Lírica. Llevat d'això i alguna altra activitat, per la part institucional, res.

A l'acte han assistit, a més del Col·lectiu de Dones i del de Dones Progres, regidors i representants de Compromís i del PSOE. També han assistit regidores de Compromís de València, Alcàsser i Sollana. El saló del Teatre de la Plaça, que serveix a Silla per a mesurar l'èxit de les convocatòries, estava pràcticament ple. Les assistents, que hi predominaven, van participar amb interès i satisfacció en les activitats d'animació que s'havien preparat (photocall, mocadors i xapetes, etc.).

Després de les intervencions d'Anna Perpinyà, de Mamen Gimeno i del regidor Josep L. Melero, la intervenció forta anà a càrrec de la diputada Mònica Oltra. El discurs fou el clàssic comparatiu entre salaris i ocupació masculina i femenina, evidentment demostrant l'enorme desigualtat que encara hi ha, en contra de les dones. De manera encoratjadora i vitalista, sabé elevar la moral dels i de les assistents a l'acte, parlant-los de la importància que té per a la societat l'aportació femenina, ja que “les dones mirem diferent” cosa que afirmà que és necessària per a canviar el món, enllaçant amb l'eslògan de les organitzadores de l'acte: “mirades per a canviar el món”. Mònica Oltra ha aconseguit a Silla el que sap fer tant bé: encendre i animar els assistents a continuar treballant amb l'objectiu d'avançar en el reconeixement ple de la igualtat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.