Societat

Els moros i cristians prenen el carrer a Banyeres

Enguany les tradicionals entradetes s'inicien el 17 de març

La filà de Cristians serà la primera entitat festera de Banyeres de Mariola que enguany inicie el cicle d'entradetes amb la seua desfilada en la nit de dissabte 17 de març, fet que tindrà continuació amb un seguit d'actes fins desembocar amb la tradicional celebració de les festes de Moros i Cristians del 22 al 25 d'abril.

Als Cristians els seguiran Moros Nous i Moros Vells, dues de les filades locals més nombroses en festers, les quals tenen programada la seua desfilada per al 23 i 24 de març respectivament. El diumenge 25 de març suposarà un parèntesi en aquest menester en haver quedat reservat per a la presentació oficial de la Revista-Programa de festes 2012, acte que se celebrarà al Teatre Principal a partir de les 18 hores i que comptarà amb la participació en concert de l'Agrupació Musical La Nova. Finalment, en la darrera setmana de març, Pirates i Marrocs seran els encarregats d'anar atiant el caliu fester en divendres i dissabte.

La celebració de la Setmana Santa en la primera setmana del mes d'abril determina que els Contrabandistes celebren la seua entradeta en el matí del Diumenge de Glòria, per deixar pas en el Dilluns de Pasqua a la celebració de l'acte d'Exaltació de Capitans i Bandereres que enguany comptarà com a pregoner amb el professor universitari, el banyerenc J. Joaquín Francés.

Estudiants, Jordians i Califes tindran la seua entraeta en els dies 13 i 14 d'abril, i ja, per últim, els Maseros tancaran el cicle el dia 20 per donar pas a l'acte del Trasllat de St. Jordi en la vesprada del 21 d'abril, antesala de 4 intensos dies de festa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.