religió
L'Església cristiana adventista obre un centre de culte a Figueres
Es va inaugurar ahir la primera seu a l'Alt Empordà i la segona de les comarques gironines
Aplega una quarantena de fidels a la comarca
L'Església cristiana adventista va inaugurar ahir un centre de culte a Figueres, al carrer Sant Pau, el primer de la comarca de l'Alt Empordà i el segon de les comarques gironines –fins ara només hi havia església a Girona. A l'acte hi van ser presents l'alcalde, Santi Vila, i representants dels rectors de l'església de Sant Pere i la Immaculada de Figueres, entre d'altres persones. El local és un baix al carrer Sant Pau de petites dimensions.
Segons càlculs fets per la mateixa Església adventista, a les comarques gironines hi ha entre 400 i 500 fidels, dels quals una quarantena són de l'Alt Empordà. De fet, diversos grups es troben habitualment en diversos punts de les comarques gironines, tot i que de centres de culte només n'hi ha dos a la demarcació. Hi ha fidels a Olot, Palamós, Platja d'Aro i Banyoles, entre d'altres.
Segons explica Joan Prat, membre de l'Església adventista a la comarca de l'Alt Empordà, fins ara els fidels de la comarca s'havien reunit a la Casa de Cultura d'Empuriabrava, però també ho havien fet en una casa de colònies de Capmany i en un finca d'Arenys d'Empordà. Ara, tindran la seu al carrer Sant Pau, que és de lloguer i de petites dimensions. Però la intenció és aconseguir un altre local, si pot ser de propietat, de dimensions més grans. S'està valorant la possibilitat que sigui a Vila-sacra.
Segons Joan Prat, el tret diferencial de l'Església adventista és que “fem dissabte la festa de guardar, que és com està a la Bíblia i a l'església no hi ha cap imatge; seguim la Bíblia al peu de la lletra”. “Som catòlics, apostòlics però no romans –hi afegeix Prat–. Som gent oberta al diàleg amb tothom i tenim una gran vocació de servei al ciutadà.”
LA XIFRA
Activitats amb vocació de servei ciutadà
Joan Prat explica que la major part dels membres de l'Església adventista són professionals liberals (metges, psicòlegs..) per la voluntat de vocació de servei que tenen. Explica que organitzen cursos gratuïts de nutrició, cuina de salut i per deixar de fumar, entre d'altres. Destaca la labor social que fa l'Església col·laborant amb entitats benèfiques.