Educació

EDUCACIÓ

Tortellà té acabada la llar d'infants però no sap quan la podrà estrenar

L'Ajuntament voldria obrir-la al setembre, però està pendent de formalitzar un conveni amb la Generalitat per garantir-ne la viabilitat econòmica

L'edifici de la llar d'infants municipal de Tortellà està pràcticament acabat –l'obra ja ha estat entregada pel constructor, l'empresa Argon, i ara només falta posar-hi el mobiliari– i podria entrar en servei a principi del curs vinent, però no és segur que sigui així perquè no està resolta la qüestió clau: com es mantindrà? La viabilitat econòmica del nou equipament depèn de l'aportació que hi faci la Generalitat, i això encara no s'ha concretat. “No volem tirar-nos a la piscina i no pensem obrir la llar d'infants fins que no tinguem assegurats els diners del departament”, deia aquesta setmana l'alcalde, Joaquim Pagès. El consistori confia que el conveni corresponent –en el qual ha de quedar fixada la quantitat que Ensenyament aportarà per cada matriculat– es podrà signar aviat, però mentrestant no gosa ni tan sols obrir el període de preinscripcions. “Si podem obrir al setembre, perfecte; si no, esperarem”, diu Pagès.

L'edifici ha costat 424.000 euros, provinents del Departament d'Ensenyament, la Diputació, l'Ajuntament i el fons del Pla Únic d'Obres i Serveis. El projecte és de l'arquitecta municipal Anna Baldó i dels arquitectes Rafael Planas i Josep Martín, del Consell Comarcal de la Garrotxa. És un edifici de planta baixa orientat a migdia, situat als afores del nucli, a tocar de la carretera que rodeja Tortellà pel nord. L'indret escollit està molt ben comunicat i disposa d'un espai molt ampli per a aparcament. Està preparada per a 38 places. A l'interior, disposa de tres grans aules que es poden fraccionar, així com diversos espais polivalents i de serveis. A l'exterior, la mainada tindrà un gran pati amb arbres. De la gestió no se'n cuidarà directament l'Ajuntament, sinó que es preveu que ho faci una empresa especialitzada, que s'elegirà amb un concurs.

El rendiment

L'Ajuntament preveu que hi haurà prou famílies interessades perquè el nou equipament sigui viable. Compten tant amb la mainada del poble com amb la de municipis veïns, com ara Sales de Llierca. “No oblidem –afegeix l'alcalde– que a Tortellà tenim força indústria, amb gent que ve de fora cada dia, als quals el nou equipament els pot ser molt útil”. “A més –afegeix Pagès–, el pla general preveu un creixement moderat i, per tant, cal que la gent que visqui aquí tingui els equipaments necessaris.” Ara els tortellanencs solen recórrer a la llar d'infants de Besalú. Per al cicle d'infantil i primària, Tortellà ja està cobert amb una escola en què aquest curs hi ha 66 matriculats.

LA XIFRA

424.000
euros
és el pressupost de l'edifici, pagat entre Ensenyament, la Diputació, l'Ajuntament i el pla d'obres.
38
places
és la capacitat que té el nou equipament, situat als afores del nucli, en un lloc molt ben comunicat.

La urbanització del carrer Ciutadella

Tortellà acaba d'estrenar la reforma urbanística del carrer Ciutadella, un vial d'uns cent metres de llargada i de fort pendent que connecta la placeta del Casino i el carrer d'Olot. L'última vegada que s'hi havien fet reformes –expliquen a l'Ajuntament– va ser a la dècada de 1950, i amb el temps s'havia anat deteriorant. S'hi han soterrat els cables que fins ara estaven penjats, s'ha renovat el clavegueram i s'hi han posat els tubs per si en un futur s'hi passen més serveis, entre els quals, els corresponents al gas natural. El nou paviment és una combinació de formigó (al centre) i llambordes (als laterals). Les obres han costat uns 150.000 euros, coberts per la Generalitat, la Diputació, l'Ajuntament i els veïns, amb contribucions especials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.