Societat

Rasquera decideix

Un total de 815 persones majors de 18 anys i empadronades al municipi poden votar avui a favor o en contra de la plantació de cànnabis

L'equip de govern plegarà si la seua proposta no obté l'aval dels veïns

Es podrà votar deles 9 del matí fins a les 9 del vespre al centre cívic

“Esteu d'acord amb el desenvolupament del pla anticrisi 2012 aprovat
per l'Ajuntament de Rasquera en la sessió plenària del 29 de febrer?” Aquesta és la qüestió que planteja el consistori als veïns d'aquest petit municipi de la Ribera d'Ebre, que avui decidiran si avalen el projecte del govern local de cessió d'una finca a l'Associació Barcelonina Cànnabis d'Autoconsum per fer una plantació de marihuana en una finca de 7 hectàrees. Un projecte que suposarà una injecció d'1,3 milions d'euros a l'Ajun-
tament de Rasquera si
es tira endavant.

La consulta és oberta a tots els habitants empadronats al municipi majors de 18 anys, que segons les dades del padró (30 de març del 2012) són 815 persones. I podran votar “sí” o “no” al pla anticrisi des de les 9 del matí fins a les 9 del vespre, que és quan es tancarà la mesa electoral instal·lada al centre cívic. A primera hora del matí s'incorporaran a l'urna els vots transferits, és a dir, els que s'han recollit a l'Ajuntament durant el cap de setmana i que fins avui han estat custodiats per la jutgessa de pau. No hi cap possibili-
tat de votar en blanc, de manera que els vots que no marquen “sí” o “no” no es comptaran. “L'Ajuntament s'ha mullat molt en la defensa d'aquest projecte; ara volem que la gent del poble també ho faci”, ha dit l'alcalde de Rasquera, Bernat Pellisa. Perquè el projecte continue endavant, l'equip de govern s'ha fixat l'objectiu d'aconseguir un 75% dels vots emesos. En cas contrari, l'alcalde i els altres tres regidors que formen el govern dimitiran. “És l'única fórmula que hem trobat per fer sortir el poble de la crisi i per poder desenvolupar projectes com ara la gestió forestal o la recuperació de la cabra blanca”, ha assenyalat Pellisa.

Pel que fa a la mesa de la consulta popular, estarà constituïda per la secretària municipal i dos treballadors de l'Ajuntament, mentre que els dos grups polítics en representació podran designar dues persones per fer
un seguiment del procés de participació ciutadana. També s'ha ofert la possibilitat a totes les associacions de nomenar una persona perquè fis-calitze la consulta. Durant el recompte de vots es requerirà la presència de la jutgessa de pau.

Tot i que avui seran els veïns de Rasquera els qui es pronunciaran sobre la polèmica plantació de marihuana, durant les darreres setmanes ja ho han fet el govern i l'Estat. Mentre la Generalitat encara està redactant un informe sobre la legalitat de l'acord del ple, el conseller d'Interior, Felip Puig, ja ha manifestat els dubtes legals que genera el projecte. També el Ministeri de Sanitat ha deixat clar que difícilment l'Agència Espanyola del Medicament autoritzarà una plantació amb finalitats que no siguin exclusivament mèdiques.

I la fiscalia de Tarragona manté obertes les diligències informatives sobre la plantació, per la qual cosa ha reclamat a l'Ajuntament tota la documentació sobre l'acord del ple del dia 29 de febrer.

L'Ajuntament ja ha cobrat 30.000 euros

L'Ajuntament de Rasquera ja ha cobrat els primers 30.000 euros de l'Associació Barcelonina Cànnabis d'Autoconsum, que es destinaran al
pla de gestió forestal. És
una provisió a fons perdut.

CiU presenta al·legacions al contracte amb l'associació

El grup municipal de CiU ha presentat al·legacions al contracte signat entre l'Ajuntament i l'Associació Barcelonina Cànnabis d'Autoconsum. Per CiU, la finca que el consistori cedirà a l'associació no és de titularitat municipal, i considera el contracte nul, ja que s'ha firmat en fase d'exposició pública. Presentarà al·legacions a la constitució de 2 empreses municipals vinculades al projecte.

La marihuana es cultivarà en hivernacles

L'associació de fumadors no utilitzarà tota la finca (de 7 hectàrees) per cultivar marihuana, sinó que es conrearà en dos hivernacles, d'uns 1.000 metres quadrats.
La finca estarà vigilada.

Jornades informatives sobre el cànnabis

Els veïns de Rasquera participen en la consulta després d'haver assistit a l'Àgora Cànnabica i d'escoltar el debat cara a cara entre l'alcalde, Bernat Pellisa, i el cap de l'oposició, Bernard Farnós.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.