Marichalar s'enfronta a una multa de fins a 3.000 euros per l'accident del seu fill
Fonts de la Guàrdia Civil expliquen que el pare de Froilán podria haver comès una falta greu
De moment, no s'ha obert cap investigació
Jaime de Marichalar s'enfronta a una sanció que podria arribar fins als 3.000 euros per una falta greu. La multa, que està prevista al Reglament d'armes, se li podria imposar per haver permès que el seu fill Froilán utilitzés una arma de foc sense comptar amb la llicència, a la qual el nét dels reis tampoc pot tenir accés perquè és menor de catorze anys. Així ho han assegurat fonts de la Guàrdia Civil, que han informat que de moment l'institut armat no ha obert cap investigació per l'accident.
Les mateixes fonts han explicat que és l'hospital de Sòria, que va ser qui primer va atendre a Froilán després que es disparés al peu amb una escopeta de petit calibre, el que està obligat a enviar un part de lesions al jutjat de guàrdia, que haurà de decidir si remet el cas a la Guàrdia Civil perquè investigui els fets. Si la Guàrdia Civil obre finalment una investigació, és probable que els agents prenguin declaració a Jaime de Marichalar, que acompanyava el seu fill quan es va produir l'accident.
Els articles 105 i 109 del Reglament d'armes estableixen una edat mínima de catorze anys per a l'ús d'armes de foc en qualsevol circumstància. A més, l'apartat C de l'article 156 castiga amb fins a 3.000 euros “l'omissió, insuficiència o ineficàcia de les mesures o precaucions obligatòries per garantir la seguretat de les armes que posseeixin els particulars, en els domicilis o llocs d'ús”.
Per una altra banda, el Reglament d'armes preveu multes de 300 a 6.000 euros per l'ús de qualsevol classe d'arma de foc reglamentària “amb omissió o insuficiència de les mesures o precaucions obligatòries per garantir la seguretat de les persones i de les coses”. Aquesta sanció implica també la retirada de les armes i municions objecte de la infracció, així com de les llicències i guies de pertinença que els corresponen durant un període màxim de dos anys.