Societat

Catalunya ho veu insuficient i manté l'euro per recepta

Ruiz demana per a la sanitat un finançament complementari

Mato troba injust el pla català perquè és lineal

Catalunya mantindrà el pagament d'un euro per cada recepta mèdica dispensada per la sanitat pública, malgrat el copagament farmacèutic que imposarà l'Estat. El conseller de Salut, Boi Ruiz, considera que les mesures adoptades són “insuficients” per garantir el finançament del sistema i reclama que el Consell de Política Fiscal i Financera (els consellers d'Economia) atorguin més diners per a la sanitat.

El govern ja ha pressupostat pel 2012 els ingressos de l'euro per medicament. Per aquest motiu, Ruiz no és partidari d'eliminar-lo, tot i que sí que es va comprometre ahir a “estudiar si les mesures que adoptarà l'Estat són compatibles o no amb l'euro sanitari català. La setmana que ve “decidirem sobre l'euro”, va avançar Ruiz, un cop analitzada la millora d'ingressos que pot generar l'Estat. Catalunya aplicarà l'euro aquest juny, excepte per a les persones amb renda mínima o sense ingressos. En aquest sentit, la ministra Mato va assegurar que el seu copagament és “més just” perquè té en compte el nivell de renda i no afecta tota la població “de manera lineal”.

LA DATA

01.06.12
Dia en què es començarà a aplicar a Catalunya el pagament d'un euro per cada recepta, en principi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.