Societat

Maresme

Menús a 28 pessetes

El restaurant Capote d'Arenys de Mar celebra cinquanta anys amb menús al mateix preu que el 1962

Els clients hauran de pagar la consumició amb l'antiga moneda

L'establiment té els orígens en una sala de festes pensada per al turisme estranger

Que un restaurant anunciï que diumenge vinent farà menús a 17 cèntims d'euro sona a enganyifa. I més amb els temps que corren. Però resulta que és cert i ben cert. La idea correspon a Joan Pinya, propietari de l'establiment Capote, ubicat a l'inici de la cèntrica riera Bisbe Pol d'Arenys de Mar que vol celebrar d'una manera ben original els cinquanta anys de vida del restaurant, obert el 1962. “És una manera d'agrair a tota la clientela la seva fidelitat durant aquests anys i confio que ens omplin el local”, apunta. Aquest transportista nascut a Calella i reconvertit en restaurador “per aquelles coses de la vida” adverteix, però, que per gaudir d'un bon menjar a preu irrisori caldrà fer un repàs a calaixos i trasters i recuperar aquelles pessetes que en el seu moment van quedar oblidades amb l'arribada de l'euro. “Si tornem a principis dels seixanta en el preu de les consumicions, és lògic que també les fem pagar amb la moneda de l'època”, reflexiona. Pinya és ben conscient que haurà de fer alguna concessió –avisa que no tindrà canvi de bitllets de mil!– però creu que la pensada agradarà als clients i que la majoria s'avindran a la juguesca.

I què es pot menjar per 17 cèntims d'euro o 28 pessetes? Doncs primer plat, segon plat, postres, pa i vi. “Hem de ser previsors i tenir els plats preparats abans perquè el servei vagi a l'hora, però no hi faltaran ni els musclos al vapor ni un estofat de vedella”, avança. Amb una capacitat per a 60 comensals, Joan Pinya està convençut que el menjador se li omplirà més d'una vegada. “Em faria molta il·lusió que la cua arribés fins a la carretera”, assegura i confia que podrà donar dinar a tothom. La celebració, a més, coincideix amb la celebració dels 25 anys de la Diada de la Puntaire, on s'esperen més de 3.000 participants. En aquest sentit, el propietari del restaurant Capote regalarà a les puntaires un poema de la calellenca Concepció Organ per commemorar la diada.

Fent una mica d'història, l'establiment té els orígens en una celebrada sala de festes amb jardí inclòs que es va pensar per atraure el turisme estranger de Calella i de Lloret que volia viure en directe els tòpics d'una Espanya de toreros i flamenc. Uns tòpics que es veien reflectits en l'ambientació del local, on no hi faltava el cap de toro dissecat. Pinya rememora concursos de miss i actuacions de les estrelles de l'època, com ara Toni Ronald, Carmen Amaya, Los Sírex, Los Mustang o la Chunga. “Els espectacles tenien ressò arreu i hi venia molta gent”, destaca. Amb el temps, el restaurant va acabar nodrint-se de clients del municipi que hi celebraven des de casaments fins a festes familiars de tot tipus. “Molts arenyencs han fet el convit a casa, i molts altres han trobat parella en un d'aquests convits”, explica Pinya, que ha estat soci fundador de la Unió de Botiguers i del Calamarenys. “Fa uns tres anys, quan vam fer la darrera reforma, vaig estar pensant seriosament de canviar-li el nom al restaurant, però les meves filles, que ara en són les responsables, em van dir que no ho fes”, recorda. I per què? “ Doncs perquè mai m'he acabat d'acostumar que els turistes francesos fessin broma amb el significat del nom en la seva llengua. Capote és un sinònim de preservatiu en francès”. Caram!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.