L'Hostal del Sol anirà a terra quatre anys després que ho prometés Nadal

L'Ajuntament de Tarragona guanyarà uns 1.900 m² per edificar, que seran traslladats a l'Arrabassada

La junta de govern local de Tarragona va aprovar ahir els tràmits per tirar endavant l'enderroc de l'edifici de vuit plantes situat al passeig Sant Antoni en desús i abandonat des de fa més de trenta anys. El projecte d'enderrocament es preveu que estarà llest a finals d'estiu i un cop s'elabori passarà per la comissió de Cultura de la Generalitat, que també li hauria de donar el vistiplau perquè el procés no patís cap aturada i l'enderroc es faci a finals d'any. El projecte d'enderroc, però, està condicionat a la preservació del baluard napoleònic de Sant Climent i l'entorn paisatgístic de la muralla. Tot això respon a una sentència del TSJC de fa onze anys.

Els terminis

Malgrat el convenciment expressat pel regidor d'Urbanisme, Xavier Tarrés, no es tracta del primer termini fixat per un polític del consistori tarragoní referent a l'immoble del passeig Sant Antoni, ja que, al maig del 2005, l'exalcalde Joan Miquel Nadal ja ho donava per fet. En aquell moment, però, condicionava la destrucció de l'edifici a l'acord amb el propietari amb el qual encara no hi havia entesa. Això, però, no ha estat una realitat fins fa uns mesos, en una operació que ha costat a l'Ajuntament 1,7 milions d'euros.

Segons va explicar Tarrés, «el principal objecte de la negociació ha estat que el solar esdevingués zona verda». Sumant els sòls de totes les finques que formen l'Hostal del Sol –també en sostre– el consistori ha guanyat 1.900 m² per edificar, que traslladarà a una zona compresa entre la Budallera i la vall de l'Arrabassada.

1,7 milions d'euros

En concret, al pla parcial 34 que es va decidir tirar endavant el novembre de l'any passat, en el ple en què el nou pla d'ordenació Urbanística Municipal (POUM) es va tornar a aprovar inicialment, Tarrés va reiterar que, malgrat la despesa d'1,7 milions, l'operació tindrà cost zero perquè s'obtindran diners amb la venda dels terrenys. Tarrés va afegir que en només dos anys s'enderrocaran tres edificis que feia deu anys que estaven pendents, junt amb el bloc Riva i Garcia i els blocs de la plaça Primer de Maig.

CRONOLOGIA

1995
El pla general de Tarragona estableix que l'Hostal del Sol s'ha d'enderrocar.
1997
Demanen llicència per fer-hi pisos d'alt nivell i Patrimoni ho aprova.
1998
El TSJC prohibeix l'edificació perquè no s'alteri l'entorn.
2000
Uns esquàters ocupen l'edifici.
La Policía Nacional els desallotja per sorpresa.
2002
El Suprem ratifica la prohibició de no edificar en el solar
2007
Ultimàtum al segon propietari perquè accedeixi a vendre
2009
L'Ajuntament paga 1,7 milions. L'Hostal del Sol ja és municipal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.