Vint-i-cinc restaurants de Girona i rodalies ofereixen menús florals en el Temps de Flors
La cuina imaginativa porta les flors al plat
Amanida de favetes, maduixes, encenalls de foie, pedrers d'ànec, vinagreta dolça i pètals de flors; llagostins especiats amb crema lleugera d'ametlla i flor d'espígol; crespell de flor de carbassó; tàrtar de vedella amb flors de saüc, sal de lavanda, oli d'herbes i sorbet de mostassa o un risotto amb la flor de l'escarxofera. Per postres poden escollir una crema de xocolata blanc, bescuit de poma de Girona rostida, xocolata aromatitzat i flor de violeta o bé un tàrtar de fruites amb essència de menta i violetes, sopa de xocolata i sorbet de coco.
Vint-i-cinc restaurants de l'Associació d'Hostaleria de Girona i Radial s'han confabulat per demostrar-nos que les flors, a més d'entrar pels ulls i pel nas, també poden entrar, i de una manera fantàstica, per la boca.
Els restaurants + Cub, Arsys, Balneari Prats, Bescuit Maragall, Boira, Bubbles Gastrobar, Cal Ros, El Ginjoler- Som Restaurant, Cúrcuma, Draps, Espai Gastronòmic del Centre de Visitants del Gironès, La Fundició, L'Est, La Calèndula, Indigo, Maràngels, Melià Girona, München, One, El Pati Verd, La Penyora, PortaBellini, Ravonibus, La Sala, Sucamulla, i The NY Flat,) s'han engrescat a oferir, fora dels seus menús més habituals, uns menús florals en què, a diferència d'altres anys, les flors no tindran un paper decoratiu sinó gastronòmic, i figurem con a ingredients importants en el plat.
El gerent de l'Associació d'Hostaleria, Jesús Pastor, va indicar que l'objectiu que persegueixen és fer créixer aquesta mostra per tal que la ciutat tingui un calendari farcit d'esdeveniments gastronòmics com Girona10, la Setmana Gastronòmica, Gastroflors, la mostra de cuina d'estiu, Destapa't Girona, i enguany s'estrenaran les jornades de cuina de tardor.
“Temps de Flors és un reclam fantàstic per a la ciutat però també es un reclam per conèixer l'excel·lent gastronomia que hi ha a Girona”, va assegurar Joan Roca en la presentació.