Una aposta lúdica, comercial i cultural que intenta engrescar tots aquells que el dia 19 vulguin gaudir d'una nit particular
Botigues i museus oberts fins a mitjanit per tancar l'edició
L'edició d'enguany de Temps de Flors arriba amb una proposta afegida. El 19 de maig els vents d'Europa portaran tres celebracions paral·leles. Per una banda, se celebra la Nit Europea dels Museus, creada el 2005 pel Ministeri de Cultura francès i adoptada pels altres països membres de la comunitat. El 2011 aquesta celebració va aplegar 4.000 pinacoteques de quaranta països diferents i aquest any tornarà a gaudir de la implicació de la nostra ciutat. Gironamuseus, l'entitat que aplega el Museu d'Art, el Museu d'Arqueologia de Catalunya, el Museu del Cinema, el Museu d'Història i el Museu dels Jueus i, a més, el Museu Tresor de la Catedral de Girona, que restaran oberts fins a les dotze de la nit, anuncia un viatge en el temps, una descoberta de la història a través de peces seleccionades de les pròpies col·leccions.
Qui no estigui ni per la història ni per la cultura, pot gaudir amb la Shopping Night, una proposta comercial que ja es fa a moltes ciutats del continent i mantindrà les botigues obertes fins que la Ventafocs fugi buscant la sabata que potser haurà trobat visitant els patis, les exposicions florals i els jardins que romandran de guàrdia fins a l'hora de les bruixes, quan s'acabi el dissabte i comenci el diumenge, i Girona visqui l'últim dia d'optimisme i perfum als carrers.
A més, per aquestes dates, el visitant pot gaudir d'una oferta d'exposicions completa. Al centre Bonastruc ça Porta s'hi exposa Blanca Rosa Domínguez, a la sala d'exposicions temporals del Museu d'Història de la Ciutat, on es recorda Grau Garriga in menoriam, i es resaran Mil oracions als déus del bambú seguint una proposta de Pep Camps. A la Casa Masó, en plenes Ballesteries, es pot descobrir la ciutat cristiana i burgesa; a l'Arxiu Històric, a la plaça de Sant Josep, les fotografies de l'edició del Temps de Flors de l'any passat, i a la sala de la Cambra de la Propietat, Bòlit, Centre d'Art Contemporani, ha muntat Envers Girona, mapes Intangibles; al Col·legi Oficial d'Arquitectes s'hi mostraran les fotografies Land-art, i a la seu de l'ADAC, Rafael Bosch presenta la proposta sobre natura urbana. Si al visitant encara li queden forces, pot pujar fins al Museu d'Art i gaudir de l'exposició convidada amb la presentació de l'estudi de l'artista i col·leccionista Oleguer Junyent, format a l'acadèmia de la Llotja i amic dels principals pintors modernistes, Utrillo, Cases, Nonell, Picasso...
Al Caixafòrum s'hi pot veure De Dürer a Morandi, gravats de la Fundació William Cuendet & Atelier de Saint-Prex, una selecció de 120 obres procedents de la col·lecció suïssa que permet descobrir l'evolució del gravat des del començament, en les edicions de la Bíblia al segle XVI, fins als artistes contemporanis que continuen treballant a l'Atelier de Saint-Prex. Finalment, a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona, a part de les fotografies de Steve McCurry, que ens proposen viatjar als cinc continents per descobrir una mirada interior, Kveta Pacovska, la pintora i il·lustradora especialitzada en dibuix per a nens, nascuda a Praga, hi presenta una novetat refrescant.