Societat

Exposició de flors

Girona obre avui l'edició més festiva de l'exposició de flors, amb 130 espais

Les atraccions a la Copa, una jornada amb els patis, botigues i museus oberts fins a mitjanit i música ‘a capella' arrodoniran la mostra

S'inaugura avui a les 11

La ciutat de Girona reviurà avui un dels dies més especials que es repeteix any rere any el mes de maig, com és l'obertura de la tradicional exposició de flors, que aquest any arriba a la 57a edició. L'acte oficial es farà, com és tradició, al peu de les escales de la catedral a partir de les 11 del matí, en una edició en què l'equip de govern de CiU ha volgut reforçar l'ambient festiu d'aquests dies a la ciutat.

Per primer cop, als aproximadament 130 espais, patis i mostres florals s'hi suma la presència de 35 atraccions al passeig de la Copa, i també la programació de música a capella en espais com ara el mercat del Lleó, La Mercè, la Casa de Cultura i el Caixafòrum, que dotaran aquests nou dies d'un ambient especial a la ciutat. Ahir els milers de col·laboradors i creadors treballaven a ritme frenètic perquè les seves propostes llueixin des d'avui fins al diumenge 20 de maig, en una mostra que s'ha convertit en un referent mundial i que cada any atrau milers de visitants.

Precisament, aquest any el consistori promourà un mostreig que permeti conèixer de manera fidedigna quina quantitat de visitants han passat durant aquesta setmana per Girona, Temps de Flors. En paral·lel i en col·laboració amb la UdG es farà un estudi per avaluar l'impacte econòmic que suposa l'exposició de flors per a la ciutat.

Una jornada nocturna

Una de les novetats d'aquest any és l'obertura, el dissabte 19 de maig, de tots els espais florals, els museus i les botigues fins a mitjanit, fet que permetrà redescobrir els espais clàssics de Temps de Flors amb llum nocturna. S'hi incorpora el barri de Sant Narcís amb cinc espais expositius, i també accions a l'escola Joan Bruguera, que celebra el seu centenari o l'actuació al mirador dels Maristes, que fan 125 anys. Un taller de confecció de documentals per als instituts sobre l'esclat floral de la ciutat, el concurs d'aparadors amb una vuitantena d'establiments, noves rutes del trenet fins a Montjuïc i Sant Daniel i els 25 restaurants que oferiran menús especials són l'exemple més viu d'un esdeveniment anual que cada cop recull més complicitats.

Aparcament de la UdG

El consistori i la UdG han arribat a acord perquè quedi obert al públic l'aparcament del darrere de la Facultat de Lletres que usa habitualment el personal universitari. Aquestes places han de facilitar l'accés dels visitants al Barri Vell de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.