Escapades

Aniversari futurista

Futuroscope, el parc temàtic referència mundial en el món de l'audiovisual, fa 25 anys i ho celebra amb un viatge 4D de la mà del Petit Príncep

Futuroscope, el parc temàtic de referència mundial pel que fa al món audiovisual, compleix, aquest 31 de maig, 25 anys de vida. Ara fa un quart de segle, el parc, situat a 10 quilòmetres de Poitiers, va obrir amb dues úniques atraccions. Avui, més de 40 milions de visitants després, en té més d'una vintena, entre les quals algunes úniques al món. Futuroscope, però, és molt més que un parc temàtic de la imatge i la robòtica, ja que al seu voltant s'hi ha construït un tecnoparc de 200 hectàrees que dóna feina a més de 6.000 persones en els camps de les noves tecnologies, l'educació i la investigació.

Futuroscope commemorarà els seus primers 25 anys d'història amb novetats. La principal, una nova atracció sensorial inspirada en El Petit Príncep d'Antoine de Saint-Exupéry que ha elaborat l'estudi belga Nwave Pictures. Els visitants podran seguir, dempeus sobre unes plataformes vibratòries, el viatge oníric d'el Petit Príncep i la seva guineu Renard a la recerca de la rosa perduda. Un viatge en 4D, alta definició i accessible a tots els públics ja que les vibracions de la plataforma són prou suportables. Futuroscope és un parc d'atraccions que acull entre 7.000 i 20.000 visitants diaris i, per tant, com passa a la resta d'instal·lacions d'aquesta mena, cal fer cues per poder gaudir de les atraccions, la majoria dins d'originals pavellons coberts obra de Denis Laming. Per això, també s'han esmerçat esforços en el temps d'espera. És el cas de la cua d'El Petit Príncep, on es pot gaudir d'autòmats, o de la d'Arthur, creada, com la pel·lícula Arthur i els Minimoys, pel cineasta francès Luc Besson. En la cua d'aquesta darrera, pots descobrir com s'escriu el teu nom o quin és el teu pes en minimoy.

Però el Petit Príncep no és pas l'única novetat d'aquest any d'aniversari. L'il·lusionista Bertran Lotth i l'esceonògraf Arthur Jugnot hi presenten un espectacle de màgia, Imagic, “al més pur estil de Las Vegas”, en paraules del mateix Lotth. No en va el màgic fa aparèixer un helicòpter i una avioneta a l'escenari. Tot i així, els números més tradicionals, com convertir un bitllet de 20 euros en un de 500 o fer que un nen faci aparèixer monedes a dojo són les que més aplaudiments arrenquen del públic. A més, 80 artistes de 25 companyies es converteixen en La gent del futur, un espectacle d'animació de carrer que recorre el parc al llarg de tot el dia.

Les novetats absolutes també inclouen dos recopilatoris a l'estil Futuroscope. D'una banda, un festival de pel·lícules Imax. En pantalles que van des dels 580 als 900 metres quadrats es projectaran fins a sis films: es podrà viatjar amb astronautes i observar la terra des de l'espai, anar a la Xina i seguir les empremtes dels óssos panda, pujar a l'Everest o explorar mons imaginaris. I també hi haurà una multiprogramació amb els dinàmics que s'han projectat al llarg d'aquests 25 anys. Els dinàmics són els seients que es mouen al ritme de les imatges i que, amb la tecnologia 3D o 4D, permeten a l'usuari ser part de l'aventura.

Justament, un dels dinàmics que fan descarregar més adrenalina, Arthur i els Minimoys a banda, és La Vienne Dinàmica, una atracció que mostra els secrets de la zona que acull el parc, la Vienne, dins de la regió de Poitou-Charentes. De fet, el parc era, fins fa ben poc, públic i propietat del Conseil Général de la Vienne. A primers de l'any 2011, la Compagnie des Alpes, l'empresa propietària del parc Astèrix i de gran part de les estacions d'esquí dels Alps, va comprar Futuroscope. En la seva política d'actualització constant, el parc, que té uns 700 treballadors, ha refet aquesta atracció permetent l'entrada als seients dinàmics als nens a partir d'1,05 metres d'alçada.

Una altra de les atraccions que ha estat renovada és Ulls que no hi veuen, l'única que és de pagament, quatre euros. I és de pagament ja que tot el que es recapta va a una fundació de suport a les persones cegues. Ulls que no hi veuen es pot considerar un contrasentit en un parc de la imatge, ja que és un recorregut totalment a les fosques, acompanyats d'un guia invident, per les zones humides de Louisiana, els cims de l'Himàlaia o els carrers de Nova York. Una experiència única.

A banda de les novetats, però, no es pot marxar del parc sense passar per Arthur i els Minimoys, el millor dinàmic del parc, Ballant amb els robots –per als que necessiten deixar anar encara més adrenalina–, El món dels nens, la pel·lícula Imax 3D Monstres del mar i l'espectacle nocturn que cada dia tanca Futuroscope.

PER ARRIBAR-HI

En cotxe. Autopista A10, sortida 28, accés directe. GPS: N 46° 39' 48'' (46,66337) - E 0° 21' 43'' (0,36187)
En tren. En tren. BCN-París Trenhotel Joan Miró. TGV directe de París al parc.
En avió. Ruta directa de Girona a Poitiers amb Ryanair des del 26 de març al 26 d'octubre. Vols el dilluns i el divendres.
Entrades. Adults: un dia, 38 euros; dos dies, 73. Nens de 5 a 16 anys: un dia, 28 euros; dos dies, 54. Menors de 5 anys: gratuït. Majors de 60: un dia, 35; dos, 67. Nocturn: adult, 17 euros; sènior, 17 euros; nens, 11 euros. Descomptes per a famílies nombroses, discapacitats i estudiants.
Restaurants. El parc té set restaurants temàtics amb menú a partir de 15 euros. Sopar molecular a Le Cristal, a partir de 31,50 euros per persona.
Serveis. Aparcament de pagament. Aparcament específic per a autocaravanes, de pagament, amb serveis gratuïts. Guarderia d'animals.
Traduccions. Plànols diaris de visita en espanyol. Atraccions amb traducció simultània. Cal demanar el receptor digital a informació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.