SANT ANTONI DE CALONGE, PALAMÓS i VALL-LLOBREGA (Baix Empordà)
Menú de la Gamba
Amb tot el gust
Divuit restaurants de l'Associació de la Badia el Plat Blau han preparat un menú especial que convida a degustar les gambes de Palamós. Tot i que de gambes se'n pesquen durant tot l'any, ara començarà l'època en què se n'aconsegueixen més captures i exemplars més grans. Aquesta gamba, d'un color vermell intens, és molt apreciada per la seva carn molt fina i saborosa. El menú inclou un entrant amb torrades amb tomàquet i anxoves, un plat de gamba mitjana fresca de Palamós i fideus rossejats amb allioli negat, a més de postres, cervesa o vi i cafè.
El Menú de la Gamba és una de les tres propostes que organitza aquesta associació per promocionar la gastronomia amb productes locals de qualitat a preus ajustats. El Menú de l'Olla de Peix, de febrer a abril, i el Menú de l'Escamarlà, d'octubre a desembre, completen aquesta oferta gastronòmica.