Educació

Alcoi acull el lliurament dels Premis Sambori

Més de 55.000 alumnes han participat enguany en l'edició d'aquests premis literaris que no tenen comparació arreu l'Estat

La Sala d'Actes dels Salesians d'Alcoi, ha estat el contenidor del lliurament dels Premis Sambori de l'edició d'enguany. Una activitat que ha aconseguit concitar l'interés de més de 55.000 alumnes, cinc milers de professors i quasi mig miler d'escoles d'arreu del conjunt de les comarques valencianes.

La Fundació Sambori representa, ara mateix, l'organització amb més participació de joves creadors d'arreu el País Valencià. El nombre de creadors literaris que hi participa en cada edició, supera amb escreix qualsevol altre concurs o premi literari dels que s'hi celebren a qualsevol punt de la geografia peninsular.

Enguany ha estat Alcoi la vila que ha servit de recipient pel lliurament d'uns premis que abracen creadors i creadores des de les edats més tendres fins als nivells universitaris i d'escoles i centres de Formació de Persones Adultes i escoles d'idiomes.

D'aquesta manera, en un ambient absolutament festiu i també en ocasions reivindicatiu, han estat lliurats els XIV premis Sambori als estudiants d'escoles, infantils, primària, secundària i batxillerat i la XI edició del Sambori Universitari. Igualment s'ha atorgat el Premi Vicent Marçà a la participació comarcal i l'Empar Granell al millor projecte pedagògic dels treballs d'infantil d'aula.

El Sambori, a més porta diversos anys escampant-se per Catalunya i Mallorca, punts on han participat enguany 25.000 escolars al Principat i més de 4.000 a les Illes.

La matinal ha retut homenatge a Vicent Gras, pioner de la difusió del valencià a la comarca de l'Alcoià, gràcies al suport inicial del Centre Excursionista de la vila que li fa de referent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.