Educació

Més de 600 persones es concentren a Silla contra les retallades en educació

Les associacions de mares i pares i els centres escolars del poble han estat els organitzadors d'aquesta reivindicació

Unes 600 persones, entre pares, alumnes i mestres s'han concentrat en la plaça del poble de Silla per a demanar més qualitat per a l'escola pública, menys retallades i més atenció a l'educació per part del govern central i del govern autonòmic.

La convocatòria partia de les AMPA dels col·legis públics i dels dos instituts de la població i pretenia ser la culminació de la lluita que s'ha portat endavant al llarg de tot el curs escolar contra les retallades en educació fetes per l'Administració valenciana.

En les consignes que es van escoltar al llarg de l'acte o es podien llegir en les pancartes quedava clara la indignació dels alumnes, professors i pares per les retallades que poden afectar-los el curs que ve: augment de tasses, major ràtio per grup i aula, reducció del professorat i menor atenció a l'alumnat amb necessitats educatives especials.

En l'acte, també han participat professors del Centre Ocupacional TOLA que atenen persones amb discapacitats a Silla. Entre les seues reivindicacions han recordat que des de 2011 no reben les subvencions de la Conselleria de la qual en depenen. Això els impedix pagar monitors, el menjador escolar i han arribat a una situació que, en ocasions, es fa difícil de suportar si no fora per la professionalitat dels treballadors del centre i per la preocupació i interés dels pares.

Tots els centres educatius trametran demà un escrit a la consellera d'Educació i als Serveis Territorials de Cultura on manifesten les seues preocupacions per la qualitat de l'educació que rebran els seus fills en el futur i reclamen la derogació del decret i les ordres que legalitzen unes retallades que troben injustes perquè vulneren el principi d'igualtat d'oportunitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.