Societat

SOCIETAT

Vint anys de vela llatina a Calella

La trobada d'embarcacions a Port Bo reuneix disset barques i recupera la tradició de pujar un llaüt a la sorra

La Trobada d'Embarcacions Tradicionals de Calella de Palafrugell, amb la vela llatina com a postal, va arribar ahir al seu vintè aniversari amb la satisfacció dels organitzadors d'haver contribuït a mantenir-les vives, un món on ha imperat la nàutica d'esbarjo i els ports esportius. Segurament per això, ahir a la tarda, es va recuperar –només s'havia fet en tres ocasions– la treta a mans del llaüt Santa Espina, a la platja del Canadell, tal com feien antigament, en un món ja desaparegut, on les barques dels pescadors reposaven a la sorra.

L'èxit va ser molt gran, segons va explicar Pere de Prada, organitzador, arquitecte, mariner i enamorat d'aquesta tradició. Tot i que s'esperaven una trentena d'embarcacions, al final en van ser unes disset. Això no impedeix, segons Prada, que l'èxit fos absolut: “Unes embarcacions de l'Alt Empordà no han vingut per la previsió de tramuntana i d'altres de Vilassar de Mar i Sant Pol de Mar, s'han quedat perquè tenen actes, cosa que demostra el bon moment i la recuperació de la tradició al llarg del territori”, va dir.

El Port Bo, a Calella, va ser el marc incomparable en què es va donar la rebuda a les embarcacions. Ahir, es va fer la sortida a les illes Formigues, on per cert es podia veure una estelada i, al llarg del dia, es van fer tallers per a la mainada. Tot plegat per mantenir viva una tradició que, sense una colla de voluntariosos amants, estaria potser oblidada. Avui, tindrà lloc una navegació de destresa marinera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.