Restauració
Vau fer el banquet de noces a La Masia?
El popular restaurant de Porqueres commemora que aquest dissabte farà 55 anys que va obrir les portes
Per celebrar-ho obsequiarà amb un sopar les parelles que hi van fer el banquet de casament el 1957 o el 1958
Dissabte farà 55 anys que va obrir La Masia, el conegut restaurant de Porqueres situat a tocar de l'estanyol d'en Vilar, al costat de l'estany de Banyoles. La família que el regenta des del primer dia ha preparat dues iniciatives per celebrar-ho. D'una banda, als que diumenge s'apuntin al ball de la gent gran que s'hi fa habitualment els convidaran a xurros. De l'altra –i aquí ve el premi gros–, a la gent que hagués celebrat el banquet de casament a La Masia el primer any de vida de l'establiment, és a dir, entre el 7 de juliol del 1957 i el 7 de juliol del 1958 –i ho pugui demostrar, o bé amb la factura o bé amb fotos o altres documents–, l'obsequiaran amb un sopar per a dues persones. “I també els farem un regal”, hi afegeix Esteve Ferrer, el fill del matrimoni format per Ramon Ferrer i Maria Serra, que van ser els que van arriar el negoci.
Anomenat inicialment La Masía del Lago, el restaurant, que ocupava un edifici senzill de planta i pis, aviat es va fer famós pels pollastres a l'ast. Va ser idea d'un client habitual, l'empresari Celso Costa, i segons el cronista banyolí Anton Maria Rigau, va ser el primer restaurant de la demarcació de Girona a elaborar els pollastres d'aquesta manera. L'Esteve i la seva dona, Verònica Noguer, van agafar el relleu als fundadors i actualment La Masia la porta també la tercera generació, personificada en en Ramon. En aquest mig segle llarg de vida, pels seus menjadors hi ha passat sobretot una clientela familiar, però també polítics, artistes i esportistes coneguts, recordats amb fotografies a les parets.