joventut
Girona és la demarcació on es fan més camps de treball de tot Catalunya
Uns 400 joves participen en alguna de les 16 propostes de les comarques gironines, un terç del total del país
També es fan casals, colònies i acampades
La demarcació de Girona acull aquest estiu 16 dels 52 camps de treball que es duen a terme al país, gairebé un terç del total. En les diverses propostes a la demarcació hi participen prop de 400 joves de 14 a 30 anys. Els camps de treball tenen com a objectiu “donar noves oportunitats als joves”, i a la vegada es “recupera patrimoni històric, es fan activitats mediambientals o treballs socials”, va destacar Eudald Casadesús, delegat de la Generalitat a Girona. Casadesús va destacar que aquesta és la demarcació amb més camps de treball –enguany s'han organitzat tres camps més que l'any passat–, i també va subratllar la implicació de les entitats del territori: “L'organització és a càrrec de la direcció general de Joventut, però la gestió és a càrrec d'entitats del municipi, i això és important.”
Al conjunt del país el nombre de propostes també ha augmentat, fins a arribar a 52. I el pressupost s'ha doblat fins als 250.000 euros. “Hem canviat la filosofia dels camps de treball perquè siguin més sostenibles”, va explicar Toni Reig, director general de Joventut. Reig va argumentar que Girona és un referent perquè “ha tingut de sempre tradició amb els camps de treball; n'hi ha de molt consolidats”. Reig també va explicar que en el marc del programa L'estiu és teu! es faran 3.000 estades als vuit albergs gironins. I que uns 15.000 infants i joves participaran en els 240 casals, 212 colònies i 160 acampades.
Entre les novetats d'enguany hi ha el camp de treball que es farà a l'agost al castell d'Esponellà, en el marc d'un projecte d'intervenció arqueològica; el camp de treball al castell de Sant Ferran de Figueres; el de la vall de Sant Daniel a Girona, de recuperació de senders, fonts i espais, i el de l'illa de Port Lligat, al cap de Creus. Dels 16 camps programats a Girona, sis són internacionals, amb joves estrangers; entre aquests, es farà per primer cop el Where the wine comes from, al setembre a Vilajuïga, on els participants aprendran tècniques de construcció i agricultura. N'hi ha d'oberts només a joves catalans i d'altres amb places per a noies i nois de tot l'Estat, com ara el del castell de Sant Iscle de Vidreres, que ahir va rebre la visita de Casadesús i Reig.