Societat

RELIGIÓ

El bisbe de Solsona vol misses amb dinars

Novell ha proposat tot un seguit de mesures per fer més vives les parròquies

El bisbe de Solsona, Xavier Novell, el mateix que es va rebaixar el sou un 25%, s'ha proposat ara revolucionar l'Església amb la dinamització de les misses. El bisbe més jove de l'Estat ha presentat un document de treball als capellans i delegats de la seva diòcesi amb el qual confia revitalitzar les parròquies. Un dels punts més atrevits de la proposta és reduir el nombre de misses i, de tant en tant, culminar-les amb un dinar de germanor.

“Ens queixem que les misses són pobres, fredes i avorrides”, reconeix el prelat, que aposta per alimentar la vida comunitària de les parròquies on els feligresos “compleixen” anant a missa i quan el rector els demana alguna cosa “miren d'escapar-se”.

La proposta no només parla de reduir el nombre de misses a les parròquies més grans. També planteja “unificar l'eucaristia en les petites que siguin veïnes i prioritzar la missa major i de tant en tant culminar-la amb un dinar fraternal i un temps de convivència”. El bisbe ha demanat als feligresos que facin aportacions a la seva proposta a través del seu correu electrònic. Amant de les xarxes socials, la setmana passada va comentar al Facebook que havia cridat l'atenció a tres adolescents que havien anat a la missa de confirmació amb minifaldilla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.