la CRÒNICA
El món de la pesca rosinca i peixos per tocar
El peix i el marisc pertanyen als principals àpats que els turistes d'arreu del món esperen poder fer i gaudir en terres mediterrànies. Roses, amb una mitjana de 1.500 tones de peix anualment pescades, n'és un dels millors llocs. Per a tots els interessats en el món pesquer i per a tots aquells que volen saber d'on ve i com es tracta el peix abans d'arribar al plat, l'Ajuntament de Roses organitza els dimarts i els divendres a les cinc de la tarda una visita guiada al port pesquer, en cinc idiomes. Dimarts passat, la visita va comptar amb l'assistència d'una vintena de persones, un públic familiar i majoritàriament francès, molt interessat i amb gran curiositat per la quantitat de peix que arribava amb els vaixells dels pescadors. Molts feien preguntes, tocaven els peixos, els crancs i les llagostes i, molt emocionats, es feien fotografies. Després de rebre els pescadors, la visita continua amb la subhasta a la llotja de pescadors, una explicació de les tècniques de pesca i, finalment, una visita a les instal·lacions de venda i a la confraria de pescadors. Una experiència interessant per a tots aquells que es vulguin submergir, per una tarda, en el món de la pesca rosinca.