Salut

salut

A Camprodon continuen enfadats perquè no tenen CAP

Aviat farà un any que Sanitat va decidir tancar-lo en horari nocturn

La Mancomunitat i els ajuntaments de la vall busquen la complicitat del sector turístic per insistir que es reobri

A principi de setembre farà justament un any que el Departament de Sanitat va decidir tancar en horari nocturn els centres d'atenció primària de Ripoll i de Camprodon i suprimir una ambulància al baix Ripollès. Les estadístiques fredes avalen la decisió, però això no ha refredat les reivindicacions dels alcaldes, sobretot dels sis pobles de la vall de Camprodon –Setcases, Llanars, Vilallonga de Ter, Molló, Sant Pau de Segúries i Camprodon–, i de la Mancomunitat Intermunicipal de la Vall de Camprodon. Tot el contrari, i menys quan Sanitat va rebutjar la seva petició d'obrir el CAP durant tot el dia el període estival. La decisió arribava després que el Parlament rebutgés amb els vots de CiU i del PP una proposta de resolució del PSC per mantenir l'atenció continuada a nou àrees sanitàries de les comarques gironines tots els dies de l'any. A part de Camprodon, a Lloret de Mar i la Selva interior.

Els alcaldes i la Mancomunitat expliquen que en indrets de la costa gironina, com per exemple Cadaqués, sí que se'ls ha deixar obrir el CAP tot el dia i denuncien un tracte discriminatori, perquè hi ha la mateixa càrrega assistencial i una distància similar als respectius centres de referència.

Per això, a iniciativa de la Mancomunitat Intermunicipal, tots els empresaris turístics de la vall de Camprodon donen suport a un manifest amb la seva signatura per insistir en la necessitat de mantenir obert el CAP en horari nocturn.

Per als alcaldes de la vall de Camprodon, que fins ara no hagi passat res no avala la pèrdua de la capacitat de reacció que cal. Els arguments continuen essent vigents. A la vall hi ha molts nuclis aïllats, una població molt envellida, i es tracta d'un territori de muntanya amb la problemàtica que això comporta per als desplaçaments a l'hivern. Cal tenir en compte que hi ha zones que estan a més dels 30 quilòmetres o de la mitja hora del centre de referència que estableix la llei. A tot plegat cap afegir que per legalitzar el tancament nocturn del CAP de Camprodon, Salut hagi de pagar l'hotel i les dietes als dos metges d'Olot que hauran d'estar de guàrdia –n'hi ha dos més de Camprodon–, els quals, a més, només tenen com a material assistencial el seu maletí i no, en canvi, l'instrumental del CAP. Finalment, els alcaldes lamenten que les persones ateses pel 112 o el 061 en cas d'urgència vital poden ser derivades a casa després de ser ateses a l'hospital comarcal del Ripollès, que és a Campdevànol, i que es trobin soles, si no tenen familiars, havent de demanar taxi o esperar que es faci de dia per utilitzar el transport públic.

Quant al tancament del CAP de Ripoll, les reivindicacions no són ni de bon tros les mateixes. En aquest cas, no obstant, és per la proximitat amb l'hospital de Campdevànol.

LES XIFRES

6
municipis
són els que integren la vall de Camprodon i que s'aglutinen a la Mancomunitat Intermunicipal

LA DATA

05.09.11
És el primer dia en què
Sanitat va decidir tancar el CAP de Camprodon entre les 8 del vespre i les 8 del matí
30
quilòmetres
són els que fixa Sanitat com a màxim de distància entre els usuaris i el seu centre de referència


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.