Societat

A Onil s'aposta perquè no es llancen aliments en bon estat

El grup polític Compromís proposa la creació d'una xarxa de bancs d'aliments

Compromís per Onil proposarà al ple de l'Ajuntament una moció mitjançant la qual s'inste a l´aprovació per part del Consell d´una normativa que permeta eradicar la desfeta sistemàtica d´aliments en bon estat per part del comerç d´aliments, especialment el que representen les grans superfícies.

Paradoxalment, mentre algunes de les superfícies comercials dedicades l'alimentació, llencen als contenidors tones d'aliments encara aptes per al consum, els índexs de pobresa augmenten any rere any ofegant famílies senceres que manifesten moltes dificultats d´arribar a fi de mes, la qual cosa resulta moral i humanitàriament inadmissible, assevera Tono Esteve, regidor portaveu de Compromís.

La proposta del Bloc Compromís per Onil, inclou la posada en marxa de mecanismes, com ara la signatura de convenis entre empreses i i l'Administració, o la creació d´una xarxa de bancs d´aliments al llarg i ample del País Valencià que permeta l'abastiment assegurat de menjar a famílies amb una situació econòmica insostenible.« A pesar de que ja existeixen pobles governats per Compromís, com ara Almussafes, on s´han establert convenis entre l´Ajuntament i entitats privades dedicades a l´alimentació, creiem en la necessitat de que aquest model es generalitze a tots els pobles a fi d´impedir la desfeta d´uns aliments, que en bon estat, podrien ajudar i reduir la situació desesperada que pateixen nombroses persones sense recursos», conclou Tono Esteve.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.