Educació

Més de 400 signatures contra la supressió d'una aula de Primària a Banyeres

Els pares i mares amenacen amb més moblitzacions si la Conselleria no dóna una solució

L'AMPA del CEIP Alfonso Iniesta ha presentat un total de 472 signatures contra la supressió d'un aula d'Educació Primària al centre, fet que ha determinat que la unitat assignada al Programa d'Ensenyament en Valencià (PEV) de 3r curs haja quedat massificada amb 30 alumnes i que va motivar que els pares i mares dels alumnes ocuparen l'aula el dia d'inici de les classes en senyal de protesta.

La remissió de les signatures ha estat adreçada a la mateixa consellera d'Educació Mª José Català, a la inspecció, a la direcció territorial d'Alacant i a la direcció de centres docents «per a que quede constància de la protesta a nivell de tots els estaments educatius autonòmics».

Els pares i mares argumenten amb les seues signatures que la massificació amb 30 alumnes és deguda a l'existència «d'un espai molt limitat dins l'aula», tal i com es va poder comprovar el primer dia de classe. Així mateix, denuncien els perjudicis produïts pel canvi, per part de l'Administració, en les condicions inicials de la matrícula ja que els xiquets/es van començar la seua vida escolar comptant amb tres classes, pel que «ara s'empitjora notablement la qualitat educativa de l'ensenyament».

Per altra banda, els pares i mares també denuncien la impossibilitat d'admetre cap altre alumne en la línia de valencià (PEV) , «perquè l'Adminstració, en eliminar una unitat de PEV, en bloqueja l'accés provocant el desemparament i l'incompliment legal ja que la llei obliga a l'Adminstració a fer una consulta prèvia al Consell Escolar del municipi afectat per la supressió d'una unitat». En conseqüència, la Conselleria ha actuat unilateralment, saltant-se el protocol necessari.

Aquests motius són els que han motivat als 472 signants per a que Educació «reconsidere» la supressió de la unitat i conteste el recurs de reposició que el Consell Escolar Municipal va interposar «ja fa més de dos mesos», obtenint el silenci per resposta. «Confiem en què la Conselleria atenga la nostra petició perquè no siga necessària una llarga mobilització dels pares i mares del CEIP Alfonso Iniesta».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.