Societat

successos

El jove mallorquí admet que volia atemptar contra la universitat

El jove mallorquí que volia fer esclatar una bomba a la Universitat de les Illes Balears (UIB), Juan Manuel Morales, va ingressar ahir a la presó després de declarar davant el jutge.

Tot i la magnitud de les acusacions, Morales va entrar al jutjat amb la cara descoberta i es va mostrar calmat i somrient. La policia el va detenir dimecres per la compra de 140 quilos de material per elaborar explosius, i perquè pretenia fer-los esclatar a la UIB, intenció que va admetre davant la policia.

El jove mallorquí ja era investigat des de feia cinc mesos per la policia, arran de l'alerta d'un periodista que va advertir comentaris del noi a internet en què lloava la matança estudiantil en una escola de Columbine (EUA) el 1999. Morales havia intentat aconseguir armes de manera il·legal però, com que va fracassar, ho va provar de manera legal, també sense sort. El jove feia un mes que s'havia independitzat i havia planejat la massacre en solitari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.