Festes populars i fires

Calaf (Anoia)

Per Tots Sants, ofici de trementinaire

La fira calafina combina parades de productes artesans amb la Mostra de Fruits de Tardor i el repartiment de castanyes, i enguany incorpora demostracions de l'ofici de les trementinaires

La tardor ja és aquí... Comença el fred, i la natura agafa tons marronosos i vermells. A Calaf ja fa molts anys que ho celebren amb la tradicional Fira de Tots Sants. Tot i el fred, els estrets carrers del centre històric s'omplen cada any de visitants l'1 de novembre. Les parades, principalment de productes artesans, es concentren a la plaça Gran i la plaça de les Eres i es combinen amb una Mostra de Fruits de Tardor i el repartiment de castanyes, torrades i mistela.

Enguany, la Fira de Tots Sants presenta una novetat ben atractiva: l'ofici de trementinaire. Hi haurà demostracions en directe dels secrets que amaguen els remeis naturals i explicacions sobre aquests productes guaridors.

Fruits de tardor

Durant tot el matí tindrà lloc la Mostra de Fruits de Tardor: carbasses, magranes, nespres, raïm, mandarines, castanyes, moniatos, ametlles, codony, caquis... i la Fira d'Artesania: alimentació, bijuteria, roba, articles per a la llar, decoració... També hi haurà portes obertes al castell de Calaf i la possibilitat de fer-hi una visita comentada. Com mana la tradició, es repartiran castanyes torrades i mistela entre tots els assistents, gentilesa de l'Ajuntament de Calaf i amb la col·laboració de l'associació ARCA.

Una de les tradicions dels visitants de la Fira de Tots Sants és la compra d'alls. I perdura tot i el pas dels anys. Els paradistes afirmen que, tot i que es nota la crisi econòmica, les vendes –almenys les d'alls, cabeces de 40 o 50– no han caigut en les darreres edicions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SANITAT

Detecten a Suècia el primer cas de la variant més letal d’mpox fora de l’Àfrica

BARCELONA

Una alga invasora s’expandeix al fons marí del PN de les Illes Medes

TORROELLA DE MONTGRÍ
successos

Rescaten un home que havia caigut en un pou

HORTA DE SANT JOAN

L’arqueopac de les Coves de Serinyà s’estrena amb 650 visitants en un mes

BANYOLES
tradicions

Els carrers de Gràcia ja llueixen però el conflicte per la cultura popular no s’atura

BARCELONA
política

La UB se situa entre les 200 millors universitats del món

barcelona
Meteorologia

Desactivada l’alerta per risc de precipitacions fortes

BARCELONA

Cassà de la Selva ha superat els 90 litres per metre quadrat durant l’episodi de pluja

CASSÀ DE LA SELVA

Un arbre caigut sobre una catenària ha tingut la via tallada a Fornells fins fa una hora

FORNELLS DE LA SELVA