Societat

successos

Un aturat de Burjassot, ferit per haver saltat al buit quan havia de ser desnonat

L'afectat es va tirar des del balcó de casa quan va veure arribar la comissió judicial

PAH València alerta que cada cop hi ha gent més desesperada

“És un dels molts casos que resulten invisibles per a la societat en general, però dissortadament cada vegada són més freqüents.” Són les paraules del portaveu de la Plataforma d'Afectats per les Hipoteques (PAH) de València, Vicente García, amb referència a l'home que està hospitalitzat com a conseqüència de les ferides que es va fer en llançar-se des de la balconada del seu habitatge d'un segon pis a Burjassot (l'Horta) quan estava a punt de ser desallotjat de l'habitatge per una comissió judicial.

Segons diverses fonts, l'home està a l'atur des de fa molts mesos i es fa càrrec de la dona convalescent i de dos fills adolescents, que eren presents a l'habitatge quan van ocórrer els fets. “La situació d'algunes famílies és tan angoixant i desesperada que les depressions són la conseqüència més clara, i hi ha qui acaba pensant que el suïcidi és l'única eixida als seus problemes”, diu el portaveu de PAH València. García constata que en l'últim semestre s'ha produït un augment de la demanda de l'ajuda psicològica que ofereix la plataforma. “No sols els oferim suport legal, sinó que també els escoltem i som solidaris amb la seua causa i, gràcies a aquesta ajuda, hem aconseguit desactivar alguns casos com ara el de Burjassot i el que va passar despús-ahir a Granada”, indica García.

La plataforma, que es reuneix quinzenalment i assessora una vuitantena de famílies, insta persones com l'home ferit a demanar ajudar i a fer-se visibles. “Estem satisfets mínimament pel que hem aconseguit aquest any i mig de funcionament, ja que hem aturat alguns desnonaments. Dissortadament, però, queda molt camí per recórrer encara”, subratlla.

És per això que considera que casos com aquests poden contribuir a conscienciar els afectats i sobretot la societat. “És important que entitats bancàries i jutges s'adonen de la gravetat d'aquesta problemàtica, però sobretot els polítics”, adverteix. García recorda que actualment hi ha en marxa una recollida de firmes –fins ara en tenen 550.000– perquè es tramite i s'aprove la iniciativa legislativa popular que demana la dació en pagament, el lloguer social i que s'aturen els desnonaments.

LA FRASE

Hem aconseguit desactivar algunes conductes suïcides derivades de casos per desnonament
Vicente García
Portaveu pAH valència


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.