Societat

meteorologia

El fort vent fa caure arbres i provoca altres destrosses

Es registren ratxes de 160 km/hora i onades de fins a 5 metres

Segons les previsions, avui torna la normalitat

El temporal va provocar ahir, per segon dia, fort vent i alt onatge, sobretot a l'Alt i el Baix Empordà, tot i que també va afectar altres comarques gironines. Les ratxes de vent van arribar als 160 quilòmetres per hora i les onades van ser de fins a 5 metres.

El fort vent va provocar la caiguda de diversos arbres i altres destrosses. També va dificultar la circulació per diverses carreteres de la demarcació. L'Empordà es va veure fortament afectat pel temporal, però el vent també es va poder sentir, i molt intensament, en altres comarques, com ara la Selva.

Com sempre que hi ha situació de temporal, les trucades als serveis d'emergència es van multiplicar. Només al Baix Empordà ahir, fins al migdia, els bombers van rebre 45 trucades –que s'afegeixen a les 55 rebudes dissabte–, referides bàsicament a branques i arbres que havien caigut i obstacles a carrers i carreteres.

L'efecte més greu del temporal d'aquest cap de setmana va ser el rescat que es va haver de fer dissabte de dos surfistes que no van poder tornar a la costa.

Les previsions apunten que avui es recuperarà la normalitat.

LA XIFRA

160
quilòmetres per hora
van ser les ratxes màximes de vent registrades al temporal d'aquest cap de setmana.

Talls de tren i trànsit al Ripollès

La situació de fort temporal també va afectar el Pirineu i el Prepirineu, on es van mantenir les alertes per fort vent.

Una de les conseqüències va ser la interrupció de la circulació de trens de la línia R-3 per la caiguda d'un arbre a la via entre Ripoll i Ribes de Freser. Fins a les sis de la tarda aquest tram es va haver de fer per carretera.

D'altra banda, també es va haver de tallar la circulació a la carretera GI-401 a Campdevànol de forma preventiva pel fort vent. En concret,
es van tallar els 9 primers quilòmetres d'aquesta via. Des de quarts de dues del migdia i fins a les sis de la tarda no es va poder circular per cap dels dos sentits de la carretera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.