Societat

Josep Aulinas i Dorca

Propietari de la galeria Les Voltes d'Olot

Josep Aulinas Dorca, propietari de la galeria Les Voltes d'Olot, va morir el divendres passat a l'edat de 87 anys. Ha regentat aquesta galeria del carrer Sant Tomàs del centre de la capital garrotxina durant més de 40 anys. Va ser una de les primeres que hi va haver a la ciutat i sempre s'ha caracteritzat pel seu suport als artistes locals. Ara, la regenta la seva filla Fina. Josep Aulinas va obrir Les Voltes després de treballar uns anys a la galeria Armengol de la plaça Doctor Ferrer de la ciutat.

El primer pintor que hi va exposar va ser Ramon Barnadas. A les dècades dels anys setanta i vuitanta del segle passat, Les Voltes va viure un moment àlgid de la pintura olotina, la qual, fruit d'un bon moment econòmic, es va convertir en un producte d'inversió. Eren habituals de la galeria noms rellevants de la pintura olotina com ara Marsillach, Gussinyer, el ja esmentat Barnadas, Pujol, Marian Oliveras, Comellas, Danés Jordi, etc.

Josep Aulinas va néixer a la Vall de Bianya, i sempre va mantenir els vincles amb les seves arrels. Era aficionat a la cacera del senglar i, fins i tot, la seva colla en aquesta activitat cinegètica era molt reconeguda a la comarca de la Garrotxa. La cerimònia exequial per Josep Aulinas es va celebrar dissabte passat a la tarda, a l'església parroquial de Sant Esteve.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.